Delete your problems

Det var overskriften på en mail, der havnede i min mailboks for en tid siden. Oversat til godt dansk betyder det ”slet dine problemer”.Selvfølgelig var det en spam-meddelelse med et link til en eller anden ligegyldig side, som sikkert ville hævde, at alle mine problemer snart ville blive opløst som tåge på en forårsmorgen. Men egentlig kunne det da være meget rart at have sådan en sletteknap, som virkede på problemer – eller hvad?

Forestil dig, at du står i køen i supermarkedet klokken ti minutter i børnehavens lukketid. Damen foran har selvfølgelig købt et eller andet uden prismærke på, og ekspedienten griber ud efter telefonen…og [klik] et tryk på sletteknappen får prismærket til at vokse frem på varen, så du kan nå at hente englebarnet til tiden!

Eller lidt mere alvorligt…du er blevet indkaldt til møde hos chefen, og du er sikker på, at det gælder en eller anden dum fejl, du er kommet til at lave, som har kostet firmaet flere ti-tusinde kroner. Sommerfuglene er virkeligt aktive i maveregionen… men pludselig [klik] er der gået fem timer, og du har blot en svag erindring om et møde, som vist alligevel gik meget godt…

Man kunne sikkert finde på endnu værre situationer, hvor sådan en knap kunne være god at have, men jeg tror, at pointen er kommet frem nu. Ja, en problem-sletteknap kunne virkelig gøre nytte.

På den anden side, så er det også problemerne, som får en til at vokse som menneske… En ofte brugt kliche lyder, at hvad man ikke dør af, bliver man kun stærkere af. Jeg har aldrig helt kunnet se det morsomme i den sætning – i hvert fald ikke, mens man står i skidt til op over begge ører.

Men så kom jeg til at se, at der lige ved siden af ”delete”-knappen sidder en knap, der hedder ”insert”. Det betyder ”indsæt”, og den bruges til at putte ting ind i teksten, som ikke var der før. På samme måde er det altid muligt at invitere Gud med ind i kampen – og jeg er overbevist om, at han er der selv i de sværeste timer. Så næste gang, du får lyst til at trykke på ”delete”, så prøv om du kan finde ”insert”-knappen i stedet for…