Kirkedage starter på Viborg stadion

Pladsmangel tvinger ’Danmarks største fælleskirkelige gudstjeneste’ ud af domkirken, ud af Tinghallen og hen på Viborg Stadion.Domkirken er for lille. En hal med plads til flere tusind mennesker er for lille. Der er allerede tilmeldt så mange mennesker til Danske Kirkedage i Viborg, at pladsmangel tvinger åbningsgudstjenesten til at flytte udenfor og tage et stadion i brug.

– Det er utrolig dejligt, at Danske Kirkedage har fået ”vokseværk”, siger konstitueret generalsekretær i Danske Kirkers Råd, Andreas Dybkjær-Andersson.

Dermed bliver gudstjenesten Danmarks største fælleskirkelige gudstjeneste nogensinde, oplyser kirkedagenes kontaktperson, konstitueret generalsekretær i Danske Kirkers Råd, Andreas Dybkjær-Andersson.
Der er flere grunde til, at alle pladsmæssige rammer er blevet sprængt ved åbningsgudstjenesten Kristi Himmelfartsdag den 13. maj, siger Andersson:
– En grund er, at det er gratis at deltage. En anden er, at det strømmer ind med tilmeldinger til Danske Kirkedage 2010, som åbningsgudstjenesten er et startskud til.

Kirker flytter højmesser

En tredje grund er, at rigtig mange folkekirkelige sogne følger biskop Karsten Nissens indbydelse til at flytte den lokale gudstjeneste på åbningsdagen eller afslutningsdagen til Viborg.
– Det er utrolig dejligt, at Danske Kirkedage har fået ”vokseværk”, så selv domkirken og Tinghallen er blevet for små, og at man derfor er blevet nødt til at flytte åbningsgudstjenesten ud af kirken og udenfor til Viborg stadion, siger Andreas Dybkjær-Andersson.

Marked udsolgt

Rammerne sprænges bl.a. fordi, sogne efterkommer biskop Karsten Nissens forslag om at flytte den lokale gudstjeneste til kirkedagene.

Danske Kirkedage 2010 arrangeres af en økumenisk kirkedagskomité bestående af mennesker fra forskellige kirkesamfund og kirkelige organisationer. Viborg stift er arrangør og medvært.
Et andet udtryk for den brede deltagelse kan ses ved, at ”Mulighedernes Marked” er udsolgt. ”Mulighedernes Marked” består af 60 stande med eksperimenterende gudstjenester, teologi, diakoni, mission, udvikling, socialt arbejde, klima, kristen spiritualitet, bøger, medier, konsulentbistand og meget andet.
Danske Kirkedage er den største fælleskirkelige begivenhed i Danmark og holdes hvert tredje år. Over 200 programpunkter samler tusindvis af mennesker fra kirker i Danmark og fra hele verden.
/sl