Mission & Nødhjælp
Udfordringens mediemission når muslimerne

Gennem film og lokale radioer, drevet af kristne medarbejdere, nås en million muslimer, som ellers aldrig ville høre budskabet.Hver dag kan over en million muslimer høre en kristen udsendelse på deres normale radiokanal.

Under meget primitive forhold taler Udfordringens lokale medarbejder, Abakachi, til sine arabisktalende landsmænd. Det er en blanding af nyttige oplysninger og bibelhistorie.
Han er selv tidligere muslim, men tror nu på Isua (Jesus).

I udsendelsen fortæller Udfordringens medarbejder på arabisk en masse nyttige oplysninger til lytterne. Desuden fortælles bibelhistorie.
Muslimer vil normalt ikke gå ind i en kirke, men gennem radioen kan de i fred og ro høre, hvad kristendommen går ud på. Det er med til at skabe afspænding mellem religionerne, så det bliver lettere for enkeltpersoner at gå over til kristendommen, hvis de ønsker det.
Radiomanden Abakachi skulle have besøgt Danmark i april for at fortælle om sit arbejde. Men da der manglede penge til radioarbejdet, blev besøget aflyst. Arbejdet drives udelukkende for gaver fra Udfordringens læsere.

Andre radioer

Ud over denne radio hjælper Udfordringen også lokale kristne med at oprette lokalradioer og sende i fransksprogede områder i Afrika (som er underforsynede med mission i forhold til de engelsktalende).
Der holdes kurser og medarbejdere sendes på uddannelse.
Der er nu også oprettet en boghandel i en af storbyerne, hvor det er svært at skaffe kristen litteratur.

Jesus-film i by og bush

Udfordringens redaktør Henri Nissen sammen med Ezekiel Bére, som viser kristne film i byerne og ude i bushen.

En gren af arbejdet er støtte til at vise Jesus-film og andre kristne film i byer og bushen ved hjælp af en generator og en udendørs-projektor.
I sin seneste rapport fortæller Ezekiel, at han viste Jesus-filmen for 700 personer den 10. marts. Syv personer blev kristne. Og da han dagen efter viste filmen samme sted for 381 personer, besluttede fem mere at tage imod Jesus. Og dagen efter så 735 personer en anden Jesus-film i en anden bydel. Her blev 10 kristne.
For Ezekiel er det et lavt antal, men det skyldes at det er i en storby, hvor mange i forvejen er kristne eller muslimer.
Den 4. april viste han en anden religiøs film i samme bydel for ca. 300 personer, og her tog hele 88 personer imod invitationen til at følge Jesus.
Den største respons får Ezekiel i bushen, når han efter filmen holder en kort appel. De nye kristne følges med bøn og undervisning af lokale folk.
Henri.