Unik musik

Newworldson leverer en fed, original og vellykket lyd i fede beats og et mix af stilarter.

Newworldsons tredje album

Newworldsons tredje album (af samme navn som bandet) kan være svært at beskrive, fordi de inddrager og kombinerer så mange forskellige genrer. Derfor kan man heller ikke sætte én betegnelse over albummet. Men det giver også albummet en helt unik og interessant lyd, der skiller bandet ud.

Fx er ”You set the Rhytm” og ”Commander” hovedsageligt en blanding af funk og blues, mens ”Lament” primært er jazz, og ”Rocky Road” mest er blues. Joel Parisien (piano) og Joshua Franklin Toal (guitar) synger med poppet stemme, og der er et reggae-præg på dele af albummet. ”Jamaican Praise Medley” er dog helt igennem et reggae-nummer, der er både fedt og sjovt – det kendetegner egentlig hele albummet.

Ingen af numrene er altså helt ’genre-rene’, da de bærer et mix af intet mindre end jazz, soul, reggae, pop, funk, blød rock og blues. Men det forekommer ikke rodet eller forvirrende – langt fra faktisk. Det giver derimod en rigtig cool og lidt besynderlig lyd, man samtidig ikke kan lade være med at sidde og rocke med på. For albummet er spækket med fede rytmer og små keyboard-soloer.

Bandets historie skiller sig også lidt ud fra de fleste. De blev nemlig dannet på en jazz-cafe i Canada, og i 2006 udgav de så selv deres debutalbum. De to seneste albums er udgivet af pladeselskabet Inpop.

Teksterne er skrevet i en facon, der passer til stilen og handler blandt andet om at stole på Gud, kærlighed, troens vej og om at blive ledt af Gud.

Der er mange perler på pladen, fra den tempofyldte ”You set the rhytm” til ”In your arms” i blød rock/pop og sangen ”Total eclipse”, der har et rigtig fedt beat. Derudover er der også de mere dæmpede ”There is a way”, ”Rocky road” og ”Weary”, samt reggae-perlen ”Jamaican Praise Medley”.
Spændende!


Artiklen fortsætter efter annoncen: