– Vi vil danne nye menigheder

Århus Valgmenighed oplevede det for 2-3 år siden som om, Gud opfordrede dem til at række ud og hjælpe andre menigheder.– I stedet for at sidde og tænke på, hvor mange vi kan blive i Århus lokalt, oplevede vi, at Gud opfordrede os til at tænke: Hvor mange kan i sende? fortæller David Mortensen, som leder Kirke Planter Net.Den proces begyndte for 2-3 år siden og førte til, at man for halvandet år siden startede Kirke Planter Net, som står for Århus Valgmenigheds nationale og udadrettede arbejde.
– I stedet for kun at være optaget af at vokse lokalt, så flyttede vi fokus til at tænke på, hvor mange medlemmer vi kan sende ud til at plante menigheder og hjælpe andre menigheder, fortæller David Mortensen.

Tværkirkeligt fokus
Kirke Planter Net er en afdeling af Århus Valgmenighed og har været med til at plante valgmenighederne i København og Horsens. I øjeblikket er de i gang med at plante en menighed i Odense.

David Mortensen.

Disse menigheder er en del af Dansk Oase, som Kirke Planter Net er i partnerskab med. Men visionen rækker egentlig ud over det. Kirke Planter Net vil egentlig gerne hjælpe alle slags menigheder og kirker i Danmark.
– Kirke Planter Net er egentlig en vision i Århus Valgmenighed om at sende ud, udruste og hjælpe andre menigheder, og så kan der være forskellige menigheder inden for det.
Det vi er blevet givet, vil vi gerne sprede ud. Det, vi har set i Århus, drømmer vi om at se ske andre steder i landet. Vi vil være med til at gøre noget for andre end os selv, siger David Mortensen.

– Det vi er blevet
givet, vil vi gerne
sprede ud

Derfor læringsnetværk
– Derfor kan vi godt tage initiativer, hvor vi inviterer andre med. En af disse initiativer er et 2-årigt læringsnetværk.
Her er der både en pinsekirke og en apostolsk kirke med, som gerne vil have hjælp til at være bedre til at lave klynger (mindre fællesskaber af 20-50 mennesker, red.), forklarer David Mortensen.
Formålet med Kirke Planter Net er at gå fra at være en lokal menighed til at være en ’bevægelsesdannende menighed’. Altså en menighed, som starter en bevægelse af nye menigheder i Danmark.
Derudover har Kirke Planter Net et mål om have 10 partnermenigheder i 2013. Det vil sige 10 menigheder, der er i netværk med Århus Valgmenighed.


Artiklen fortsætter efter annoncen: