Jordomrejse for malaria og MAF

To australiere forbereder sig på jordomrejse for at indsamle penge til forebyggelse af malaria.Ken Evers (33 år) og Tim Pryse (51 år) begynder i maj en jordomrejse for at samle penge ind i kampen mod malaria. Halvdelen går til missionsselskabet MAF.

Tim Pryse (t.v.) og Ken Evers før rejsen.

Ken Evers og Tim Pryse vil skabe opmærksomhed om malaria på verdensplan og håber at indsamle en million dollars til forebyggelse af sygdommen. Og der er en særlig grund til, at halvdelen af beløbet går til Mission Aviation Fellowship (MAF).

– Jeg så, hvad MAF gjorde i Papua New Guinea. Jeg så min vens liv blive reddet (af et MAF-fly), og nu vil jeg gerne give min støtte. Jeg synes, MAF er sådan en ubemærket gruppe. Folk ser ikke, at MAF redder utallige liv hvert år, siger Ken Evers, der selv voksede op på Papua New Guinea, hvor MAF blandt andet arbejder.

Det bliver den første jordomrejse med et australsk designet og produceret fly. De to australiere vil sammenlagt bruge 230 timer i en GA8-TC Airvan for at tilbagelægge de knapt 50.000 km rundt om jorden.

Tidspunktet er heller ikke helt tilfældigt. Det er nemlig 100 år siden, at Harry Houdini i 1910 fløj den første flyvetur i Australien.

Ken Evers og Tim Pryse har begge familier og kommer i lokale baptistkirker i Australien.