Et liv med Gud gør tro til handling

Marianne Leer fik ny indsigt og valgte at tage Gud på ordet og gøre tro til handling.Kender du det, at du ønsker et liv med Gud, men det er svært i praksis? Hvorfor det er vigtigt, at du har et liv med Gud?

Coach Marianne Leer tilbyder kurser og rådgivning. Hun bor i København og er aktiv i København Valgmenighed.

Jeg har altid haft den overbevisning, at der var andre, der skulle opdage mit potentiale. Jeg ventede på en person, som kunne fortælle mig, hvilke muligheder, der lå gemt i mig. Jeg ventede og ventede, indtil en dag, hvor det gik op for mig, at jeg måske er den person, der skal opdage mig?
Men jeg havde virkelig svært ved at tro på mine egne evner. Jeg måtte igennem en forvandling. Jeg har levet med Gud, siden jeg var 17 år, men jeg har aldrig helt forstået, hvordan Gud kan være en del af min hverdag. I Bibelen står der en masse flotte ord, men hvad betyder det for min hverdag? Hvordan bliver han levende, når jeg ikke tror på mig selv?

Tro er handling

Jeg fik til en workshop en fantastisk indsigt. Nemlig den, at Gud først kan virke i min frygt, når jeg tager et skridt ud på dybt vand. Bliver jeg stående, vil han ikke kunne vise sin omsorg og styrke i min frygt. Jeg må lave en handling i tro for at se mere af ham. Da det gik op for mig, begyndte jeg at prøve det af, selvom jeg var bange.

Jeg kom ind i en oprydningstid, jeg havde fast arbejde som hospitalsklovn, bil, lejlighed og venner. Alt så fint og godt ud. Men indeni var jeg ikke glad. Først gik jeg ned i tid, men glæden blev ikke større. Derefter blev lejligheden sat til salg og solgt.
Mine handlinger førte til, at jeg kom til København, og efter et års tid blev jeg selvstændig. Sikke et økonomiske kaos jeg sendte mig selv ud i rent mentalt. Jeg blev virkelig bange. Jeg tvivlede på, om jeg var god nok. Jeg var følelsesmæssigt rigtig meget på Herrens mark.
Nu måtte jeg prøve min nye indsigt af: Tro er handling.
Jeg ville tro, hvad Gud tror om mig. For at kunne begynde at tro måtte min handling være at lade mig blive fyldt op. Jeg tog min Bibel frem og læste:

”Lad ikke kærlighed til penge bestemme jeres adfærd, men stil jer tilfreds med det, I har. For Gud har selv sagt: »Jeg lader dig ikke i stikken og svigter dig ikke.« Derfor kan vi frimodigt sige: Herren er min hjælper, jeg skal ikke frygte, hvad kan et menneske gøre mig?” (Hebr. 13, 5-6)

Ordet gav ro

Da jeg læste dette, fik jeg en dyb indre ro. Jeg måtte også grine, fordi jeg følte mig mødt. Min bekymring om, at jeg ikke var god nok, forsvandt, fordi jeg erfarede, at Gud siger til mig, at han ikke lader mig i stikken, og at han ikke svigter mig. Samtidig står der, at jeg må være tilfreds med, hvad jeg har af penge. Jeg kan huske, jeg skrev i min dagbog, at Gud må hjælpe mig til ikke at dømme dem, jeg synes bruger penge på unødvendigheder.

Gud lader os ikke i stikken

I dag kan jeg godt blive bange for, om økonomien holder. Så vender jeg tilbage til det sted i Bibelen, så jeg igen kan finde ro og blive fri til at arbejde hen imod det mål, jeg har gang i.
Jeg må sige, at Gud ikke har ladet mig i stikken eller svigtet mig. Jo mere jeg erfarer dette, jo mere får jeg den tro på, at han ikke lader mig i stikken og ikke svigter mig. Også i dag på en helt almindelig hverdag.
Hvad må du handle på, så du begynder at erfare, at Gud tror på dig?
Få min bog: ”Du er gaven” ved at tilmelde dig mit nyhedsmail på www.marianneleer.dk
Af Marianne Leer


Artiklen fortsætter efter annoncen: