Pioner er i fuld vigør

Paul Conrad fik hjertestop og lå livløs i flere dage. På søndag fylder han 70 år.Man behøver ikke være ”gammel”, bare fordi man fylder 70. Ikke en gang ”ældre”.

Paul Conrad

Det er Paul Conrad fra Mariager et levende bevis på. Han er en ildsjæl ud over det sædvanlige. For fire år siden sagde hjertet imidlertid stop.
– Jeg var totalt væk i flere døgn. Men jeg kom tilbage som lidt af et mirakel, fortæller han.
Havde du en nærdødsoplevelse?
– Nej, det eneste jeg mærkede var, at jeg blev trukket tilbage til livet. Og nu er jeg i fuld vigør!

Pionermission

Paul Conrad var bannerfører for den såkaldte ”pionermission”, der var nybrud og revitalisering af 25 pinsekirker i danske byer landet over. Således kan pinsekirkerne i bl.a. Svendborg og Esbjerg delvis takke pionermissionen for deres eksistens.
På søndag den 9. maj fylder Paul Conrad 70 år. Han er i dag præst i Frikirken Aalborg.
Kirken er international og har netop ansat en nigeriansk hjælpepræst. Kirken var oprindelig en nystartet baptistkirke, men er nu et samarbejde mellem baptistkirken og pinsekirkernes Mariager Højskole.
Er du ikke snart træt af alt det missionsarbejde?
– Nej da, jeg er mere motiveret end nogensinde, siger han og fortæller om sin anderledes kirke:
– Ofte er etniske kirker kun for etniske. De isolerer sig, fordi det er svært at nå danskerne.
– Vi siger, at nydanskernes primære målgruppe er danskerne. Og det viser sig, at de er de bedste til at få danskere i kirke.
Paul Conrad fortæller indvandrerne, at de er Guds gave til Danmark:
– I har en levende tro, I har let ved at missionere, og I har et bønsliv, der batter. Nu skal I identificere jer med danskerne og række ud!
Paul Conrads missionsiver kommer ikke fra fremmede Han er født i Kina den 9. maj 1940 som den ældste af missionærerne Erna og Robert Conrads fire drenge.
Da Kina blev lukket for udlændinge på grund af Kulturrevolutionen, rejste familien i stedet til Tanzania. Kun tre måneder efter ankomsten døde faren, men moren besluttede at fortsætte pionerarbejdet på den nye missionsstation Sanjaranda. Da var Paul kun 12 år.

På farten hele tiden

Tilbage i Danmark blev Paul uddannet som maskinarbejder. Men kaldet til at udbrede det kristne budskab dukkede op, og i 1965 startede han som prædikant i Pinsekirken i Haderslev. Senere blev det Randers og Mariager. I Randers var han præst i næsten 20 år.
I Mariager blev han tilknyttet underviser og coach på Mariager Højskole. Som opfølgning på Pionermissionen startede han nu Team Action, hvor han trænede unge i missionsarbejde.
Paul Conrad har trænet mange unge til mission. Har rejst meget i Frankrig i mange år og besøgt over 40 menigheder i kirkesamfundet ”Assemblies of God”. Målet er – igen – at kirkerne skal starte nye menigheder i deres regioner. En menighed i Paris er vokset fra 180 til 800 medlemmer, en anden omkring hovedstaden har plantet to nye menigheder, fortæller han.
I de senere år har Paul været præst i Vesterkirken i Stenum, der hører under Det Danske Missionsforbund. Han har stadig mange jern i ilden – ikke mindst ud fra den internationale frikirke i Aalborg.
Paul Conrad er gift med Ketty, og parret har fire børn.