Unge gav opskrift på en bedre verden

Alle skal have en bid af kagen! Unge i kokketøj udfordrede kirkedags-deltagere at halvere verdens fattigdom.Kristne kan bidrage til FN’s fattigdomsmål for 2015. Målene går bl.a. ud på at halvere verdens fattigdom.Det gjorde unge opmærksom på ved Danske Kirkedage i Viborg sidste weekend. Her fangede kokkeklædte unge de flere tusind deltageres interesse ved at invitere dem på et ”oplevelsesløb” under overskriften: Alle skal have en bid af kagen!
Samtidig kunne man deltage i en konkurrence om en rejse til Afrika.
Bag arrangementet står Dansk Missionsråds Udviklingsafdeling, der i foråret lancerer kampagnen ’Opskrift på en bedre verden’.

Kristne gør en forskel

Kampagnen viser, hvordan kirker og kirkelige organisationer bidrager til at opfylde FN’s mål for 2015.
– Mange danskere kender ikke FNs 2015-mål og heller ikke kirkernes indsats på området. Det vil vi gerne gøre dem opmærksomme på i kampagnen. Gennem vores 29 medlemsorganisationer og deres samarbejdspartnere i 3. verden støtter DMR-U en lang række projekter, som er med til at opfylde målene, og det fortjener at blive kendt, siger Uffe Torm, der er leder af Dansk Missionsråds Udviklingsafdeling.
– Vi ønsker også i den forbindelse at gøre opmærksom på, at kirkerne i 3. verden og kirkelige organisationer i Danmark yder en stor indsats i bekæmpelsen af fattigdom, siger Uffe Torm.