Israels varmeste dag i årevis – 46 grader i feriebyen Eilat

Israel har nu ved midsommer oplevet en hedebølge, hvis lige ikke har hjemsøgt området i mange år.Meteorologisk Institut repporterer, at der er målt 46 grader i skyggen i feriebyen Eilat ved Rødehavet – med den tilføjelse, at temperaturen menes at have været nogle grader højere i Jordandalen.

En sådan hede er usædvanlig for juni. Rekorden blev sat den 21. juni 1942, da der blev registreret 54 graders varme i Tirat Zvi i Jordandalen.

Det er svært at opholde sig udendørs i en sådan varme, der kan minde om et udendørs dampbad ved kysten på grund af den fugtigvarme luft. Man skynder sig ind i luft-konditionerede bygninger eller biler.

Den nuværende hedebølge, der ventes at være ovre om nogle dage, er forårsaget af en luftmasse, som har bevæget sig hertil fra Libyen og Egypten på et tidspunkt, da sollyset er særdeles stærkt.

– Men nu er vi ved at få gode nyheder fra Tyrkiet, siger den israelske meteorolog Nahum Malik. Kold luft fra Tyrkiet vil medføre, at temperaturen vil dale noget.

I forbindelse med disse dages varmebølge rapporteres om skovbrande flere steder i Israel, men ingen af dem har medført personskade. Fra Beersheba i Negev-ørkenen meldes dog om en 72-årig mand, der er blevet behandlet for hedeslag efter at han blev fundet bevidstløs i sin bil.

Ved afslutningen af dette års regnperiode meldes, at Israel nu er i en af sine værste tørkeperioder i landets historie.