Tag din ægtefælle med på date

Lektion 12Trænger romantikken til at blive tændt igen? Kører ægteskabet på rutine? Er du træt, udslidt og ønsker, at der skal ske noget magisk?Som løsning på et kedeligt ægteskab anbefaler et overvældende stort antal ægteskabsrådgivere, at man igen begynder at tage ægtefællen med ud på en date. Ugentlige aftaler anbefales, og en aftale hver 14. dag er et absolut minimum.
”Det er vigtigt at genoplive de ting, man savner fra den første tid i forholdet”, skriver Jay Kesler i magasinet Marriage Partnership. Ikke kun at gå ud sammen, men også de spontane og skøre ting, som man i starten gjorde sammen. Når vi bliver gift, har vi tendens til at begynde at købe køkkenudstyr, mikroovn og ting til bilen. Indimellem må vi huske på det personlige aspekt. Vi har brug for tid sammen, også tid til at opdage nye ting ved den, man er gift med.
Hvis ikke du og din ægtefælle af og til har stævnemøder, så marker én af følgende grunde til at det ikke sker:
Børnenes aktiviteter kræver så meget kørsel
Overarbejde
Dårlig økonomi
Vi er for trætte
Vi har det ikke sjovt sammen længere
Vi har ikke de samme interesser
Vi er med i for mange udvalg
Vi har ikke afsat tid til at planlægge stævnemøder
Vi prioriterer alt andet før samværet med hinanden

Sådanne undskyldninger virker på samme måde som at prøve at flyde med vægtlodder bundet fast til fødderne. Hvis ikke vi slipper af med dem, synker ægteskabet til bunds.
Dårlig økonomi? Glæd jer over en tur ud i naturen.
Ikke tid? Sæt jer ud et kvarter, efter at børnene er lagt i seng, se på nattehimlen og spis lidt lækkert.
Børnene? Spørg nogle venner, om de kan passe børnene i et døgn, så I kan rejse væk. Sørg for at slukke mobiltelefonen, fjernsynet og radioen. (Og husk at gengælde vennernes tjeneste).
Har i det ikke sjovt sammen længere? Tag en pause fra det normale program. Læg jer tæt sammen, mens I tænker på et af de mest romantiske stævnemøder, i havde sammen, før I blev gift.

I løbet af vores ægteskab har vi kunnet glæde os over mange weekender, hvor vi har været alene, uden familie eller venner. Bare vi to. Vi har oplevet alt fra to uger på Bermuda til to nætter i nogle venners tomme hus. Vi slæbte madrasser ind i stuen, spiste mad fra McDonalds, gik ture i skoven og tilbragte meget tid i sengen. Selv nu, hvor vi er pensionister med et tomt hus, tager vi vores udflugter. Vi sætter pris på at være sammen, uden at nogen forstyrrer kærligheden, vi har til hinanden.
Bare det at kunne nyde hinandens fulde opmærksomhed kan blive en sjælden oplevelse, hvis kalenderen altid er fuld. En weekend hjemmefra kan føre til, at romantikken blomstrer på ny. Men en time sammen på café kan også opbygge en følelse af fællesskab, når vi ser varmt på hinanden, holder i hånden og genopfrisker romantiske minder. Prøv at sidde på samme side af bordet.

Opgave

1. Er du enig med de ægteskabsrådgivere, der hævder, at et stævnemøde er den bedste måde til at genoplive romantikken? Hvorfor eller hvorfor ikke?
2. Se på din kalender. Er det sådan, du ønsker det? Hvis ikke, hvorfor?
3. Snak sammen om det, I begge mener er hindringer for at kunne have stævnemøder. Tror du, disse grunde er vigtige nok til, at I afviser råd fra eksperter og glemmer, at romantiske stævnemøder fører til et bedre forhold?

Advarsel: Når du lytter til din ægtefælles mening, må du modstå fristelsen til at være uenig. Svar ikke for din ægtefælle, og nævn ikke nogle grunde, som du mener er et problem, men som han eller hun ikke nævner. Fx. golf, fisketure, shopping, træning osv.
4. Svar og færdiggør på skift disse udtalelser:
– Nogle af mine bedste stævnemøder med dig var………………….. De var så specielle fordi…………………………

Ugens udfordring

Planlæg stævnemøder for hinanden de næste fire uger. Tænk over, om du skal planlægge et hemmeligt stævnemøde, som holder ægtefællen hen i spænding.