Robert fik troen i konfirmationsgave

Konfirmationsundervisningen fik Robert Thun Svendsen til at indse, at Bibelen er sand. Nu studerer han teologi og ønsker, at andre også skal forstå, at Gud virkelig findes.Troen kom ind i Robert Thun Svendsens liv, da han var 14 år. Da fik han nemlig konfirmationsundervisning af en præst, der kunne forklare det kristne budskab.

Ud over tatoveringer med kors og Jesu ansigt har Robert sammen med sin kone opkaldt deres hund efter Kina-missionæren Hudson Taylor.

I dag er Robert Thun Svendsen 26 år og teologistuderende ved Menighedsfakultet i Århus. Forhåbentlig vil han i 2015 være færdiguddannet. Han håber på at komme til at undervise og måske også fungere som præst.
Robert har allerede været på to skoler, både på Indre Missions bibelskole i Børkop og på Ordet og Israels Discipelskole i Israel.
Det skyldes alt sammen konfirmationsundervisningen, hvor det gik op for Robert, at ”det her ikke er ligegyldigt”.
Præsten var Poul Erik Bechmann, og hans undervisning var stærkt medvirkende til Roberts tro.
– Bechmann forstod at forkynde, så alle forstod evangeliet, og kirken var altid fyldt, fortæller Robert.

Bibelen er sand

– Jeg konkluderede efter min konfirmation, at Biblen er sand. Siden har jeg studeret teologi. Det er allerede gået op for mig, at det nok fortsætter resten af livet. For hver gang jeg åbner en dør, er der så meget mere at studere, smiler han.
Robert er opvokset dels i Hobro, og dels på Grønland. Han flyttede senere til Sjælland, blev konfirmeret i Melby, men landede som teenager i den lille by Haderup i Midtjylland.

Missionær-hund

Robert er i dag gift med Tamar, og parret bor i Nørresundby sammen med deres lille nye hund, Hudson. Hunden er opkaldt efter Hudson Taylor, en af Kinas største missionærer.
– Mange mener, at Hudson er en af grundene til, at der er kristne i Kina i dag, smiler Robert.
Han leder nu et ungdomsarbejde i Aalborg Valgmenighed sammen med Tamar.
– Vi starter med at spise sammen, og det hele er i samtaleform, og på få minutter har jeg et lille oplæg. Jeg håber, at det, jeg siger og gør, er relevant, sandt og nærværende.

Har brug for konkret prædiken

Hvorfor går du i kirke?
– Fordi jeg har brug for at høre Guds ord hver dag og hver uge. I modsætning til teologistudiet er prædikenen mere praktisk for mit daglige liv. På studiet dykker vi ofte blot ned i små sekvenser i teksten. Og så har jeg brug for et fællesskab, hvor jeg kan dele liv og tro. I nadveren og velsignelsen får jeg lov til at møde Gud helt konkret.

Evangeliet handler om Gud

Hvad gi’r det dig at være frivillig i kirken?
– Aalborg har brug for at møde Jesus, som den han er. Min passion er at se en vækkelse i Nordjylland, ja hele Danmark og hele verden, og det vil jeg gerne være med i.
Robert har meldt sig som frivillig stab, som både underviser og til evangelisation.
– Jeg har fået gaven som evangelist og kan ikke lade være med at tale med mennesker, fortæller han.
– Sidegevinsten kan sommetider være, at jeg får lov til at mærke Guds nærvær. Når jeg for hundrede og syttende gang fortæller et menneske evangeliet, så går det på ny op for mig, hvad det egentlig handler om.
Det handler nemlig ikke om mig, men om Gud. Det gør meget at holde det fokus, for så bliver jeg ikke så slået ud af det, der sker i verden, slutter Robert.
Af Karen Krogh
og Svend Løbner