400 filippinere lærte et job

Yderligere 86 er dimitteret fra Skandinavisk Børnemissions fagskole på Filippinerne.Det var en stor dag, da 86 filippinske mænd og kvinder kunne modtage deres diplom for gennemført kursus på Skandinavisk Børnemissions fagskole i Manila.Skolen startede i 2007 og har nu eksamineret i alt 400 mænd og kvinder. De har nu alle lært et håndværk, der skal hjælpe dem med at få en indtægtskilde til at forsørge deres familier.
De er nu uddannede syersker, skønhedseksperter, svejsere, elektromekanikere og trykkere og har fået et ”pc-kørekort”.

Skole ved losseplads

Det er alt sammen sket på Skills Training Center i bydelen Molfrid tæt ved den store losseplads Smokey Valley. Da nu lossepladsen er ved at blive lukket for sortering og genbrug, mister tusindvis af mennesker deres eneste indtægtskilde, fortæller Birgitta Dahl, der leder Børnemissionens arbejde sammen med sin mand Thord.
– At få en chance for at lære et håndværk på et kort kursus giver mennesker en enorm mulighed for at få arbejde bagefter.

Mange fik job

Det er lykkedes for ca. 40 pct. af de 400 kursister at få arbejde efter endt uddannelse.
– Indkomsten betyder dagligt underhold, uddannelse for deres børn, en bedre bolig og et stærkere individ, som er bevidst som sin egen styrke og sine muligheder, fortæller Dahl.

Hjælpe til selvhjælp

Skandinavisk Børnemission har ydet hjælp til selvhjælp til de værst stillede børnefamilier siden 1983.
Organisationen arbejder i fire lande: Ukraine, Moldavien, Filippinerne og Zambia.