– Det største var Jesu opstandelse

I juni gik turen til Oberammegau for at se det berømte passionsspil. Vinderne af sidste års læserkonkurrence var med og blev under skuespillet rørt til tårer. Det gjorde et stort indtryk at se Jesus opstå og se det lys, der blev tændt i disciplene.- Turen til Oberammergau var en fantastisk oplevelse. Skuespillet med dets kæmpe opsætning af skuespillere, folk, kor og orkester var imponerende.

Elisabeth og Bjarne Vestergaard vandt læserrejsen.

– Det gjorde et stort indtryk at se Jesu kamp og bøn i Getsemane have, hans korsfæstelse og død, men det største var da Jesus opstod og lige så stille kom frem på scenen igen og det lys, der da blev tændt i disciplene. Indimellem var vi rørt til tårer, lyder det begejstret fra Elisabeth og Bjarne Vestergaard, som havde vundet Udfordringens læserrejse.
Det var egentlig Kirstine E. Jensen der var vinderen af en konkurrence i Udfordringen sidste år, fordi hun havde skaffet en ny abonnent til avisen. Men da hun pga. af alder ikke syntes hun kunne deltage, gav hun i stedet pladsen til datteren Elisabeth Vestergaard, som inviterede sin mand Bjarne med.

Smuk by med bindingsværkshuse

Det var en forventningsfuld gruppe på 46 personer, der drog af sted fra Danmark den 20. juni til Oberammergau, der i forbindelse med festspillet naturligvis er meget præget af turister, når der hver aften er knap 5000 mennesker, der skal overvære det store passionsspil.

Scenen til passionsspillet i Oberammergau.
Tyrolerby, Urmuseum og middelalderby

Byen er en meget smuk tyroler-præget by med flotte bindingsværkshuse og smukke malerier på væggene. I horisonten kan man se Tysklands højeste bjerg Zugspitze.
Dagene efter passionsspillet i Oberammergau kørte gruppen videre langs den smukke Boden sø til Schwarzwald, der er en usædvanlig køn del af Tyskland, hvor de bl.a. så Tysklands største vandfald og Donau flodens udspring.
– Turen i øvrigt var også en stor oplevelse. Det var dejligt at se den smukke sydtyske natur. Vi siger stor tak til vores guidepar, chauffør og hele gruppen for både det timelige og det åndelige. Gud velsigne jer alle, lød det fra Elisabeth og Bjarne Vestergaard.
For mange var det en overraskende god oplevelse at se det flotte urmuseum i Furtwangen. Gruppen havde også en fin dagstur til det smukke gamle Strasbourg med de moderne EU bygninger og senere var det en stor oplevelse at besøge museet i Colmar med det berømte Isenheim alter af renæssance kunstneren Grünewald.
På udturen gjorde de bl.a. ophold i den smukke gamle middelalderby Rotenburg ob der Tauber og på vejen hjem i den gamle universitetsby, Heidelberg.
– En kvinde sagde til os, da vi skulle af sted: ”Lad nu Jesus opvarte jer”. Det har han godt nok gjort, fortæller Elisabeth og Bjarne Vestergaard.