Er du til spænding – så læs denne roman!

Guds reparationssteder – spændingsroman om indre helbredelse.Er du til spændingsromaner, hvor man har svært ved at lægge bogen fra sig? Så er der en bog for dig her – oven i købet en bog, der handler om, hvordan Gud griber ind i menneskers liv.Tre væsentlige historier væves ind i hinanden. Hanna Landin, der leder et feriehotel i bjergene er fanget af sin fortid. Hun kan så meget. Hun er stærk i naturen og kan klatre i bjerge. Hun arbejder næsten i døgndrift for at redde bedstemoderens hotel. Men hun kan ikke besejre frygten i sit hjerte, frygten for mænd. Hun blev voldtaget som 18-årig.
Micah Gallagher bliver ansat på hotellet som turguide. Han har en barsk fortid med traumer fra hjemmet, hvor moderen drak og brændte ham på ryggen med cigaretter. Flere plejefamilier måtte opgive ham. Han kommer i fængsel, hvor han møder Jesus og bliver en kristen. Men det er svært at komme helt fri af fortiden. Skyldfølelse forfølger ham.
Natalie, Hannas søster, må igennem en skilsmisse og oplever, at Gud er væk. Hun bliver bitter.
Hanna og Micah forelsker sig i hinanden, men kan de binde sig til hinanden med den fortid, de har. Kan Hanna overvinde sin angst for mænd? Kan Micah overvinde sin fortid?

Kan blive en hjælp til at forstå

Bogen er på én gang humørfyldt, trist og tankevækkende. Den viser noget om Guds forsonende kraft, når vi lærer at tilgive os selv og andre. Den er fyldt med drama, romantik og spænding. Den underholder og griber én om hjertet. For nogle vil den nok også være lidt af en tåreperser.
Sprogmæssigt er der ikke tale om stor litteratur, men det opvejes helt klart af spændingen, en dygtig komposition og beviset på Guds store kærlighed og nåde.
For nogle kan det være svært at læse bogen. Har man selv svært ved at tilgive sig selv, kan det være svært at bevæge sig ind i bogens univers. Men bogen kan også for mennesker, der har det sådan, blive en hjælp til at forstå budskabet om tilgivelse og håb. Håb for dem, der er blevet gjort fortræd, men også for dem, der har gjort andre fortræd. Det er en stærk bog om kærlighed, tilgivelse og indre helbredelse.
Inden jeg gik i gang med romanen, undrede jeg mig over den danske titel ”En tid til helbredelse”, men jeg forstår titlen meget bedre nu. Alligevel foretrækker jeg den engelske titel ”Mending places”, ”Reparationssteder”.

Denise Hunter:
En tid til helbredelse
339 sider • 299 kr.
Scandinavia