Missionsforbundet tager sit navn alvorligt

Missionsforbundets sommerkonference viste igen, at missionsbefalingen er i fokus og er samlepunktet for kirkerne.Det Danske Missionsforbunds menigheder har med deres seneste sommerkonference endnu engang understreget, at de tager missionsopgaven alvorligt.- Vi har måske ikke det mest flatterende navn, set med moderne øjne, siger Peter Götz, der er kirkesamfundets missionsforstander, men det udtrykker meget præcist, hvem vi er – og hvad der er vores hovedopgave: At lade evangeliets missionsbefaling være den faktor, der forbinder os og giver sammenhængskraft. Så er man forbundet med hinanden i mission, så bliver det til et missionsforbund.

Mission er at bringe håb

Fra først til sidst slog årets tema igennem, om håbet, der skal bringes ud.
– Vi skal både bringe budskabet om håbet og være håbet i denne verden, lød det.
Om formiddagene hed underviserne Ole Lundegaard og Bent Bjerring Nielsen. Begge havde til opgave at tegne streger af det håb, som Det Nye Testamente viser – og som gør kirken til håbets folk. Gud har et håb for sit elskede skaberværk og sin elskede skabning. Det er motivationen for at bringe håbet ud.
At håbets fakkel tændes mange steder i verden gennem DDM’s, arbejde kom frem mandag formiddag, hvor de fælles missionsfelter præsenterede sig: Ghana, Grønland, Rumænien og Thailand.
Og ville man have mere mission, kunne man høre om Folkekirkens Nødhjælp med indsats mange steder i verden ved generalsekretær Henrik Stubkjær, om indsatsen i det stormflodsramte Rumænien og om frivillig hjælp i en flygtningelejr på grænsen mellem Thailand og Burma.

Forpligtet til mission

I Danmark er det den enkelte menigheds opgave at være i mission i sin by på de vilkår, som omgivelserne til enhver tid skaber. Derfor er arbejdet i DDM’s 23 menigheder meget forskelligt, bestemt af ressourcer og muligheder. Men én ting binder menighederne sammen, mere end noget andet: Missionsbefalingen.

To bogudgivelser

Gunni Bjørstad signerede sin nye bog ”Elsket nok…” på sommerkonferencen i Kolding.

I løbet af konferencen blev to nye bøger lanceret, begge skrevet af personer, der har deres tjeneste i DDM, nemlig Dr. Viggo Søgaard, tidligere professor ved Fuller University, og Gunni Bjørsted, præst og forfatter.
Bogen af førstnævnte forfatter tager læseren med ud i den store verden og giver indblik i de utallige missionsopgaver, som Viggo Søgaard har været involveret i. Medrivende og forbavsende læsning.
I den anden bog tager Gunni Bjørsted os med ind i vores eget liv med fokus på vandringen med os selv og med vores Gud. Store tanker sagt med enkle ord og gedigen åndelig vejledning.