Den svenske avis Dagen kommer på norske hænder

Den norske mediekoncern Mentor Medier er godt på vej til at overtage det svenske selskab Swedmedia AB, hvor blandt andet Dagen indgår. Samtidig får bladet ny chefredaktør.Nyheden blev for nylig præsenteret i forskellige svenske medier, men købet har været undervejs i længere tid. Nordmændene ejer allerede i forvejen en del af Dagen, der i 1945 blev startet af den legendariske pinseprofil Lewi Pethrus.
Dagen, der udkommer fire gange om ugen, har et oplagstal på 18.900 eksemplarer. I Swedmedia indgår blandt andet også bogforlaget Libris og den kristne datingsite Solid Love.
Mentor Medier har sin oprindelse i den norske dagsavis Vårt Land og er, skriver www.dagen.se, interesseret i at erhverve forretninger, der står på et ideologisk grundlag.
I forbindelse med erhvervet bliver der også gennemført en såkaldt publisher-ordning på Dagen, det vil sige, at stillingerne chefredaktør og direktør forenes i en rolle: publisher.
Dagens ansvarshavende redaktør gennem små fire år, Elisabeth Sandlund, bliver lederskribent. Hun beskriver årene som redaktør på Dagens som de sjoveste og mest spændende i hendes professionelle liv.
Swedmedias koncernchef, Daniel Grahn, bliver midlertidlig publisher.
Frem til 1999 var Dagen ejet af Pinsebevægelsen.