Owl City-musiker indspiller ’In Christ Alone’

Musikeren Adam Young, Owl City, ’afslørede’ sin kristne tro med en lovsang på sin blog.
”I’d like to make myself believe that planet Earth turns slowly…” Lyder det bekendt?
Det er fra sangen ”Fireflies”, der hittede verden over i 2009.
Hittet lå nummer ét på hitlisten i 23 lande, også i Danmark.
Sangen er skrevet og sunget af amerikaneren Adam Young, som er musikeren bag kunsternavnet Owl City.
Siden da har den unge amerikaners musiske karriere taget fart, og i dag har Adam Young flere millioner fans verden over. Selve hittet Fireflies er blevet spillet over 30 mio. gange på hans Myspace-side, mens flere tusinde fans kommenterer enhver statusopdatering på hans facebook-side.
Selvom Adam Young ikke laver decideret ”kristne sange”, er han en hengiven kristen.
Det ”afslørede” han bl.a. i oktober, hvor han lagde en indspilning af den kristne lovsang ”In Christ Alone” på sin blog og skrev:
”Jeg er 24 år, alligevel er der noget ved denne sang, som får mig til at tude som en baby. Måden hvorpå melodierne og teksten spiller sammen, er så gribende og smuk. Hvis jeg på en hånd skulle tælle, hvilke sange der har rørt mig dybest, ville denne løbe med prisen. Sidste nat brugte jeg nok mere tid på at græde ved klaveret, end jeg gjorde på at indspille den. Sådan er de hemmelige bekendelser fra en genert dreng fra Minnesota.”

Vil tjene Jesus

”Når jeg, som så ofte, bliver mindet om, hvilken uvurderlig gave livet er, gør jeg alt for, at mit liv kommer til at gøre en forskel, så jeg, når jeg endelig krydser mållinjen, vil høre ordene: ”Vel gjort, du gode og trofaste tjener.” For mig er der ikke nogen større belønning”, skriver han lidt senere.
Den generte amerikaner har faktisk luftet sin kristne tro tidligere. Ikke i et ansigt-til-ansigt interview, det var han for genert til, men over email i foråret 2010.
Her fortalte han Christianity Today, at Jesus Kristus var grunden til, at han skrev musik.
Adam Young er opvokset i en kristen familie og blev selv kristen som barn efter at have hørt et vidnesbyrd i kirken.
”Siden dengang har jeg bare haft lyst til at tjene Kristus på enhver måde, jeg kunne. Men musik var den eneste ting, jeg egentlig synes, jeg var ”god” til. Jeg tror, at hele mit mål eller budskab i alt dette er at bringe Jesus ære gennem alt det, jeg gør og siger – ikke blot i forbindelse med Owl City, men i alle områder af mit liv”, siger han til Christianity Today.
Adam Young vil dog ikke nødvendigvis kategoriseres som en ”kristen musiker” af den grund.
”Jeg følger Jesus Kristus helhjertet, så enhver definition, der kommer ud fra det, er okay med mig. Det samme gælder Owl City. Jeg er en kristen i et band. Er det så et kristent band? Det er op til dem, der stiller spørgsmålet, at bedømme”, siger han.
”Min tro er en del af den, jeg er. Det har aldrig været mit mål at gå ud og være sikker på, at alle vidste det, men det ville være en skam at skjule det”, siger han til Urban Christian News.

Lavede musik i kælderen

Sidste nat brugte jeg nok mere tid på at græde ved klaveret, end jeg gjorde på at indspille sangen, fortæller Adam Young.

Adam Youngs musik beskrives af glow.dk som ”opmuntrende, farverig og drømmende indietronica.”
Han var noget af en ”overnight sensation”, som de kalder det i USA. Han skrev musik i sine forældres kælder om natten, fordi han havde svært ved at sove. Sangene lagde han ud på myspace, hvor han hurtigt fik en stadig større fanskare, inden han skrev kontrakt med pladeselskabet Universal Republic. På det tidspunkt havde mere end 10 mio. hørt hans hit på myspace.
”Det er unødvendigt at nævne, at jeg var målløs, da sangen begyndte at blive så populær. Jeg kan huske, at jeg tænkte, at måske vil dette her betyde, at jeg kan droppe mit job. Da det skete, kunne jeg næsten ikke tro det. Jeg kan stadig ikke helt fatte det”, siger Adam Young.
”At lave musik har altid været min drøm, men det var en drøm, der virkede uopnåelig. Jeg havde næsten opgivet den, fordi den virkede så umulig at opnå.”
Det er om natten, når han ligger og ikke kan falde i søvn, at han får ideer til sine sange. Han beskriver det selv som både en velsignelse og en forbandelse. Det er nemlig netop, når han er lige ved at falde i søvn, at inspirationen topper, og sangene tager form.

Nyder koncerterne

Trods sin generte personlighed, nyder Adam Young koncerterne, som mest tiltrækker teenagepiger, der synger med på hvert eneste ord.
”Når jeg træder op på scenen foran et publikum hver aften og begynder at spille, kommer noget over mig, og jeg føler ikke en eneste nervøs trækning”, siger han til Christianity Today. ”På trods af at jeg ryster og er ret forvirret hver aften, før jeg begynder, er det at optræde en utrolig behagelig proces, når først showet er begyndt, og hjulene drejer.”
Hittet ”Fireflies” er ifølge Urban Christian News den hurtigst sælgende elektroniske/alternative sang nogensinde.