Find sammen!

Fordi vi kristne spreder vores stemmer hist og pist, har vi i dag næsten ikke nogen politisk indflydelse.Normalt spreder vi kristne vores stemmer lige fra DF til SF. Nogle stemmer borgerligt, andre socialistisk. Som regel er det ikke troen, der afgør det, men pengepungen.
Hvis de bevidste kristne så var aktive i deres partier og gik ind og fik tillidsposter og blev kandidater, så var det ikke så dårligt. Men de bevidste kristnes tilstedeværelse i det politiske liv har manglet i mange år, og resultatet er nu, at de fleste partier har valgt en ateistisk holdning.
Vi kan nu opleve store partier som Socialdemokraterne og SF, der vil have Fadervor forbudt i skolerne, eller fjernet en lille sætning om, at DR skal tilgodese den kristne kulturarv. Man fornægter de sidste 1000 års kristne kulturarv – af misforstået hensyn til muslimerne, eller – hvad der er værre – fordi man ligger under for ateistisk påvirkning.
Også på højrefløjen oplever man ofte en fjendtlighed over for religion, som til gengæld udspringer i frygten for islam. Men felttoget imod muslimernes religion bliver ofte en boomerang, som rammer vores egen kristne kultur og især de kristne mindretal, som mistænkeliggøres.
Vi vil gerne her i Udfordringen være brede og favnende, og det nemmeste er jo bare at skrive, at ”hvis der er rigtigt for dig, så stem du bare på Enhedslisten eller Dansk Folkeparti. Alt er lige godt.” – også om politik. Men den går ikke længere. Alt kan ikke være lige rigtigt. Vi er som kristne truet af den politiske verdslighed. Vi kan ikke bare hygge os i vores kirker, mens verden går amok. Vi må tilbage i det offentlige liv og gøre os gældende – også i politik, selv om de fleste af os ikke gider. Det handler ikke om at gøre karriere og vinde ære og magt. Den slags får du ikke som kristen politiker; du får det modsatte. Men det er et kald, en byrde, som vi må tage på os. Nogle må stille sig frem.
Men de skal ikke stå alene! De skal bakkes op af tusindvis af kristne, som beder for dem, og som praktisk og økonomisk hjælper dem med at vinde de kristne værdier tilbage i det offentige liv. ”Spørg ikke, hvad de kristne politikere kan gøre for dig. Spørg, hvad I sammen kan gøre for Danmark.”

Af redaktør Henri Nissen