Et ’ENCOUNTER’ med GUD

Et ’encounter’ betyder et møde med Gud og det var der mange, som fik, da Kirken i Kulturcenteret i weekenden bød på konference om de helt basale ting i troen.- Igennem hele dagen har der været så meget frihed. Budskabet har været koncentreret om at tilgive og blive tilgivet og finde tilbage til korsets kraft, fortæller Lykke Bruhn, en af deltagerne i Encounter i Kulturcenteret.

Der var en særlig frihed under lovsangen. Caroline Torebring forklarede: Det er fordi vi har fået ryddet op i synd i vores liv i dag.

– Carolina (Torebring) underviste om, at der kunne være sket ting i barndommen, som vi ikke vidste noget om, eller endda før vi blev født, som kunne være med til at ødelægge familierelationer. Jeg fik et billede af noget, som måske er sket, før jeg blev født, og som, jeg tror, kan være med til at genroprette relationen til min mor, fortsætter Lykke, som tog til Encounter for at få et nyt møde med Gud.
– Men jeg synes tit, det kan være vanskeligt at få prioriteret rigtigt, jeg havde mest lyst til at blive hjemme og slappe af i fredags. Men nu kan jeg mærke, at det var helt rigtigt at komme afsted, konkluderer hun.
Encounter, som foregik den sidste weekend i marts, i Københavns pinsekirke på Drejervej, havde over 250 deltagere med gennem et intensivt og Helligåndsinspireret undervisningsprogram.

Vi er verdens ende

-Martin Luther sagde: I dag har jeg så travlt, at jeg må bede i fire timer. Vi lykkes, når vi bruger tid med Helligånden, forklarer Caroline Torebring.

Fredag aften lagde Pastor Carolina og Lennart Torebring fra Stockholm ud og sluttede lørdag aften. Undervejs blev de grundlæggende sandheder i troen opfrisket på en levende og livsforvandlende måde.
På aftenens møde skal Carolina skal tale om Helligåndens betydning i liv og tro.
– Min længsel for i aften er, at I hver især må lære Helligånden bedre at kende, lægger den blonde og smilende prædikant ud. Hun har en mild stemme, men engang i mellem løfter hun den for at understrege en pointe:
– Vi skal få kraft, når Helligånden kommer over os, står der i Apostlenes Gerninger. Og vi skal gå helt til verdens ende med evangeliet. Vi bor i Verdens Ende, så Helligånden giver os kraft her. Tilhørerne klapper. Carolina fortsætter:
– Nogen gange tænker vi: Ved min pastor ikke, at jeg har børn, at jeg er gammel, at jeg er træt. At jeg har travlt på arbejde, når det gælder om at gøre noget for Gud. Men der står i Bibelen, at vi skal få kraft. De sidste ord bliver sagt med eftertryk. Hun fortsætter med et billede:
– Hvis du kommer hen og ber om et glas vand, og personen så tager en kop kaffe, der har stået i månedsvis og hælder ud og derefter hælder vand i koppen og giver dig det, er du så interesseret? Nej, du vil have en ren kop. Det er det, vi har arbejdet med i dag. Vi har ryddet op i synd i vores liv, renset ud, og nu er vi klar til at blive fyldt op med Helligånden på ny.

Helligånden forvandler

Daniel Ringsmose står sammen med netværkspræst Mildred Osias for arrangementet.
– Vi ønskede virkelig med ”Encounter” at give kirkens brugere mulighed for at komme tilbage til det centraleitroen og at Helligånden måtte få plads til at gøre det levende, forklarer han.

Carolina understreger, at det ikke skal være en tung pligt at fortælle mennesker om Jesus.
– Hvis du er forelsket i en person, er det ikke en tung pligt at fortælle om ham eller hende. – Sådan må vi få det med Jesus. Han døde på korset og frelste os fra Helvede. Vi er på vej til Himlen pga. ham. Og nu bor Helligånden i dig, og han ønsker at lede dig til, hvad du skal sige hvornår. Vi kan ikke gøre det selv. Men Helligånden forvandler os.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Overvældet af Gud

Efter forbønnen dansede de fleste af de unge i kirken foran scenen, så gulvet rystede.

Mødet slutter med en bøn om Helligåndens fylde til alle tilstedeværende. Derefter er der håndspålæggelse på alle dem, som ønsker det.
Clara Colorado fra Colombia, som kommer i den spanske kirke i Kulturcenteret har også været på weekendens konference.
– Jeg er overvældet af, hvad Gud har gjort. Jeg troede bare, at det ville være et normalt møde. Jeg havde aldrig forventet det, som Gud har gjort, siger hun med blanke øjne og forklarer:
– Gud har hjulpet mig til tilgivelse, og jeg har forstået mine indre problemer. Og her til aften er jeg blevet fyldt med Helligåndens kraft. Jeg er en intellektuel akademisk person, og det er ikke altid nemt for mig at tro, men Gud har overvældet mig i dag.