En drøm bliver til virkelighed

Når Irma Brondbjerg åbner sit billedværksted i Herning i denne uge, så er det en drøm, der går i opfyldelse for hende. Billedværkstedet bliver et rum med plads til både kreativitet, fordybelse og fællesskab. Spartelmasse, maling, gamle smykker, stumper fra biler, knapper, broderier og alle mulige andre spændende dimser. Alt det og meget mere bliver til smukke billeder og ikoner hos Billedværkstedet i Herning, som blandt andet tilbyder workshops i at lave ikoner af genbrugsting.

Irma er her i gang med at hjælpe og vejlede et hold kursister i billedværkstedet.

Den 16. april er der indvielse af Irma Brondbjergs billedværksted, hvor der blandt andet skal kreeres ikoner, malerier og mange andre spændende og kreative ting.
– Min mangeårige drøm er blevet virkelighed, fortæller Irma Brondbjerg om åbningen af sit kreative værksted.
Der skal være højt til loftet i værkstedet, hvor alle slags mennesker er velkomne.
– Et billedværksted, hvor mennesker kan mødes, og hvor jeg ønsker, at Gud også kan mødes med mennesket. Det er også meningen, at det kan være en vej til Alpha-kurser, et sted hvor de store spørgsmål kan tages op, og hvor bøn for mennesket bliver en naturlig del, fortæller hun.

De to søjler

Irmas vision med billedværkstedet er bygget på to søjler. Første søjle handler om, at skaberglæden skal blomstre for alle kursister, der deltager på kurserne. Humor, nysgerrighed, ny erfaring, glæde og livslyst skal præge fællesskabet i værkstedet. Den anden søjle er et ønske om, at Guds velsignelse må blive en del af det, der kan tages med hjem – altså en del af kunsten.
– Jeg er fuld af taknemmelighed over, at dette er lagt på min vej, en forudtilrettelagt gerning, og jeg glæder mig over det.

Sommerfuglen

Et eksempel på et ikon, der er lavet i billedværkstedet.

Symbolet for Billedværkstedet i Herning er sommerfuglen, fordi den er symbol på forvandling.
– Det er fantastisk og underfuldt, at en larve kan forvandles til en sommerfugl. En total forvandling. Det er også det, Gud giver os mulighed for, når vi døbes til at tilhøre Jesus Kristus. Dermed får vi givet helt nyt liv, fortæller Irma.
Sommerfuglen er et gammelt kristent symbol for de tre stadier: livet, døden og opstandelsen.
– Jeg er medlem af Folkekirken og rigtig begejstret for evangeliet om Kristus. Derigennem gives så mange gaver og opgaver i hverdagen, som jeg synes er værd at beskæftige sig med – derfor kom ideen med billedværkstedet. Én af de skønne gaver, vi har, er evnen til at sanse og kommunikere.

Indvielsen

Præst ved Baunekirken i Herning, Rene Nord Hansen, vil stå for selve indvielsen af billedværkstedet. Der bliver også en hilsen fra Christa og Johannes Kirk Søndergaard, som igennem 25 år har haft Quo Vadis, der er et behandlingshjem for unge misbrugere. Indvielsesfesten er lørdag den 16. april klokken 14.00 – 17.00 på Tranekærvej 123 i Herning, med blandt andet rundvisning, indvielse, lagkagebord, fællessang og hilsner. Læs mere på www.billedvaerkstedet-herning.dk


Artiklen fortsætter efter annoncen: