Påskemåltid hos unge

Israelsmissionens unge sætter i år særligt fokus på påsken og de jødiske traditioner bag den. Når Danmark snart åbner op for en dejlig stime af helligdage i påsken 2011, er det med påskeæg, påskekyllinger, karse, premierefilm i biografen og meget andet for øje.

Det jødiske festmåltid ”seder”.

Men alt det har intet med påsken at gøre, og det er en enorm udfordring at skulle informere danskerne om påskens oprindelige identitet.
Israelsmissionens Unges (IU) Ungdomssekretær Peter Madsen fortæller om foreningens årstema 2011-2012:
– Påsken bliver virkelig centrum for vores arbejde, idet vores årstema nu handler om identitet – hvem vi er som mennesker over for Gud og over for hinanden. Påskens oprindelige budskab var et budskab fra Gud til det jødiske folk, om at han ville frelse dem fra døden. Påsken i 2011 har det samme budskab, til jøder og hedninger, om at se hen på den korsfæstede og opstandne frelser Jesus Kristus – Messias.

Jesus er den røde tråd

Israelsmissionens Unge har i april måned en lang række af arrangementer, deriblandt påskemåltider, hvor deltagerne ledes af en liturg fra IU, der med sange, symbolske retter og jødiske genstande fører alle på en rejse gennem Det Røde Hav, ind i det forjættede land, op til Golgatha og ind i den tomme grav. Jesus er den røde tråd gennem måltidet, og det vil indeholde elementer fra det jødiske påskemåltid, som alle jøder fejrer, som ”Pesach”. En fest for at døden gik forbi israelitternes dør.

Israelsmissionens Unge inviterer alle med til de forskellige arrangementer, der kan findes ude i lokalforeningerne, hvor de unge forsamles.
Peter Madsen lover, at deltagerne vil opleve påsken, som den var på Jesu tid.