Planetshakers kommer til Herning

En tilfældig indskydelse er en af årsagerne til, at det verdenskendte Planetshakers’ lovsangsband snart holder koncert i Åben Kirke i Herning.En layouter fra Åben Kirke i Herning surfede på nettet og så tilfældigt, at det populære australske lovsangsband Planetshakers skulle på turné i Europa i maj. Ikke mange dage og nogle få personlige kontakter senere var koncerten i Herning en realitet.

Planetshakers.

Layouteren valgte nemlig at nævne det til en af de andre ansatte i Åben Kirke, at det verdenskendte band også skulle til Tyskland. En mail til Planetshakers’ tour-ansvarlige fik positiv respons, og pludselig stod kirken med en kæmpe koncert med en måneds varsel.
– Det var rigtig interessant og lidt sjovt, at vi bare fik fat på dem. Og så måtte vi jo bare handle hurtigt, konstaterer Esben Engholm, som er projekt manager.
For den 8. maj gæster det australske lovsangsband Herning. Planetshakers kommer fra menigheden med samme navn i Australien. De har solgt mange cd’er over hele verden og er et kæmpestort scoop for Åben Kirke. Ikke mindst da det bliver eneste koncert i Skandinavien.
– Vi er selvsagt stolte af denne mulighed for at åbne dørene for et verdensnavn som Planetshakers – men vi føler os også meget ydmyge over det privilegium, det er at være vært for sådan en koncert, skriver Åben Kirke på deres hjemmeside.

Forventer udsolgt

Koncerten bliver holdt i Åben Kirkes egne lokaler på Olufsvej i Herning. Det er en af årsagerne til, at det bliver en mindre koncert end mange af bandets andre koncerter. Her er der nemlig et loft på kun 500 billetter, så det handler om at komme først til mølle.
– Vi er overbeviste om, at der nok skal blive udsolgt, når billetsalget kommer i gang her midt i april, fortæller Esben.
Planetshakers spiller ung rock og popinspireret lovsang og ønsker ”at hjælpe folk til at nå deres egen generation med evangeliet” – altså ryste planeten, som deres navn betyder på dansk.
– Vi tror, at folk kan få en fantastisk musikoplevelse til koncerten, men at de samtidigt kan mærke Guds nærvær. Det er derfor, vi laver koncerten, forklarer Esben.
Koncerten koster 225 kr, foregår søndag den 8. maj fra 18-22, og kirkens eget lovsangsband, Ignite, varmer op. Billetter sælges på billetten.dk.