Kæmpe lovsangsnavn festede i Herning

Planetshakers fra Australien lavede en fest af en koncert, men holdt fokus væk fra sig selv i Herning søndag aften.Godt 500 mennesker til koncerten. Betydeligt flere end få, men meget færre end lovsangsbandet Planetshakers plejer at spille for. Men det fik dem ikke til at holde sig tilbage.

Forsangeren i Planetshakers, Rudy Nikkerud, ville have fokus af showet og over på tilbedelse. Han var selv ærlig og fortalte, hvordan han havde været selvskadende, før han fik Jesus i sit liv.

Allerede før koncerten var Rebekka, Marlene, Tiffani og Anne fra Pinsevækkelsens Efterskole i Mariager fyldt med forventninger:
– Det bliver fedt at stå i lovsang med 500 andre, sagde Tiffani; Marlene forventede at der skete mirakler, når folk kom tæt på Gud, og Anne forventede at mærke Gud tæt på.
Koncerten blev holdt i Åben Kirke og deres eget Ignite band varmede op til lovsangsbraget søndag aften. Kort men intenst. Både med power, men også med mere hengivne og personlige sange. Publikum var helt klar til Planetshakers bagefter.

Kom ikke for at lave et show

Planetshakers kommer fra Australien, hvor de er en del af kirkebevægelsen af samme navn. En bevægelse som har stor indflydelse bl.a. i Sydøstasien. Og selvom forsangeren Rudy Nikkerud har visse ligheder med Robbie Williams og fik en modtagelse, der sendte tanker i samme retning, slog han hurtigt fast, at her holdt lighederne op:
– Vi er ikke kommet hele vejen fra den anden side af jorden for at lave et show eller holde en koncert. Vi er ikke engang kommet for at fyre vores fede sange af, selvom vi synes, de er helt okay. Nej, vi er her for at løfte Jesus op sammen med jer.

Mange tog imod Jesus

De 500 publikum i Herning var helt med. Både når der var fest, men også når det var tid til hengivelse.

Og så gik festen i gang. Næsten hele publikum dansede, hoppede, sang og jublede mens Planetshakers slog fast, at ”Intet er umuligt for Gud”, ”Vores Gud svigter aldrig” og andre bibelske sandheder.
Men selvom koncerten gennemgående var fyldt med fest, blev der også plads til alvorligere øjeblikke. Blandt andet da forsangeren fortalte, hvordan han havde været selvskadende, før han mødte Guds kærlighed og derefter gav opfordring til koncertdeltagerne om at give deres liv til Gud. En opfordring mange fulgte.
På Twitter skriver Planetshakers:
– Vi har lige haft en fantastisk tilbedelsesaften her i Danmark. Så mange folk blev frelst: #Overnaturligt! Danmark, vi vender tilbage.

Energisk musik

Det må så være et løfte til dem, der ikke kunne planlægge denne koncert ind i deres kalender med tre ugers varsel. Dem, der var med, var glade:
Sara Fanta på 15 fra Vejle fortæller:
– Koncerten var mega god, både fordi der var en cool prædiken, men også fordi vi blev gejlet op til at feste og alle var friske på det. Jeg fik langt mere end jeg forventede.
Daniel Møller Pedersen er 20 og kommer også fra Vejle. Han var vild med koncerten:
– Det var virkelig god energisk musik med Gud i centrum. For mig var det en fed aften med nærvær af både Gud og venner.
Barometeret var indstillet på lovsangsfest, da udsigten lød på Planetshakers søndag aften i Åben Kirke i Herning. Og barometeret viste sig at stå helt rigtigt.


Artiklen fortsætter efter annoncen: