– Det var mega nice

Gitte Fly er i år for tredje gang en af de sommerevangelister, som Indre Mission sender
ud på markeder og festivaler i hele landet. De får lov at være første led af nogle menneskers frelse og får også selv en masse med hjem.- Både Indre Missions formand og generalsekretær er tidligere sommerevangelister, fortæller Kristian Lindholm.

Cafébussens busplan, som illustreret, hvordan Gud via dette redskab ønsker at møde mennesker i alle stadier af livet.

Han forklarer, at mange sommerevangelister senere går ind i en fuldtidstjeneste af en eller anden art fx som missionærer i Danmark og udlandet, diakoner eller præster.

Kristian Lindholm er leder af Cafébussen, IM.

Kristian Lindholm er leder Cafébussen, som er Indre Missions (IM) evangelisationsbus, der bliver brugt over hele landet. Om sommeren bliver han suppleret af mange sommerevangelister på de forskellige festivaler og markeder, hvor bussen medvirker. I år går turen blandt andet til Haderslev, Løgumkloster og Hjørring, hvor bussen stiller op og dermed skaber et kontaktpunkt for interesserede og en mulighed for dybe samtaler.

Gittes bedste uge

Et andet af årets programpunkter er Roskilde Festival, hvor Cafébussen står i Roskilde by, i dagene før det går rigtig løs. Her skal både Gitte Fly Larsen og Lotte Nielsen med. Gitte er 18 og har været med flere gange før, men for 17-årige Lotte er det første gang. De glæder sig begge to.
– Første gang jeg tog med, var det en efterskoleveninde, som spurgte mig, og da jeg ikke havde planer, gjorde jeg det. Det var mega nice. Jeg tror, det var min fedeste uge med Gud nogensinde. Bare det at opleve, at når jeg var lille, så var Gud stor, lægger Gitte ud.
– Jeg tager med, fordi det er spændende, og fordi det bliver udfordrende for mig åndeligt. Til dagligt går jeg i en klasse med en masse ikke-kristne, og jeg synes, det er svært, hvordan jeg skal snakke med dem om Gud. Så jeg tænker, jeg kan lære noget af at være sommerevangelist, forklarer Lotte.

Fik mod

Gitte har haft mange gode oplevelser som sommerevangelist.
– På et tidspunkt sad der seks store muslimske drenge og lyttede på mig, og jeg er bare en lille lyshåret pige. Jeg synes, det er vildt, hvor meget mod Gud giver. En anden stor oplevelse var to 2.g’er-drenge, som jeg snakkede med. Selvom de havde lært alt muligt om religion i skolen, oplevede jeg, at Gud gjorde sådan, at jeg sagtens kunne følge med på deres niveau, forklarer hun og fortæller, hvorfor hun tror, at sommerevanglisation virker særlig godt.
– Vi oplever virkelig, at folk er positive og åbne og gerne vil vide mere. Jeg tror, det normalt er meget tabu at snakke om døden, og hvad der sker bagefter, og så får de en mulighed for det, mens de er på ferie og har lidt bedre tid.
Kristian supplerer:
– Vi oplever sjældent, at der er en på gaden, der omvender sig. Men vi oplever jævnligt tilbagemeldinger fra steder, vi har været, hvor folk er begyndt at komme i kirken eller missionshuset efterfølgende. Vi er altså dybt afhængige af, at andre kristne tør gå ind i en længere relation til dem, vi møder. Alt for ofte tror jeg, at vi meget gerne vil se resultater lige med det samme, men for langt de fleste, der kommer til tro, er denne proces langstrakt, og vi er som sagt kun et af de første led i denne række af kristne, de kommer til at møde.

Glæder sig

Lotte er ikke nervøs, selvom det er første gang, hun skal være med.
– Jeg er bare sådan en, der springer ud i ting, og jeg glæder mig virkelig til at høre menneskers syn på Jesus og få lov til at fortælle dem, at han er mere end bare kirke.
Gitte mener også, at de fleste sagtens kan være sommerevangelister:
– Hvis man er åben for at møde mennesker og er villig til at give sig helt til Gud og lade ham arbejde i en, så skal det nok blive godt, smiler hun. Hun ser også frem til det helt særlige fællesskab mellem sommerevangelisterne:
– Sidste år var vi fjorten mennesker fra 16-50 år, men selvom der var så stort aldersspring, oplevede vi bare at være sammen på en helt særlig måde, hvor vi var fælles om Gud og om at fortælle om Jesus sammen.