Spændende roman fyldt med bibelhistorie

”Himmelhelten” henvender sig til teenagere, men er også læseværdig for andre.Himmelhelten er en bibelhistorisk spændingsroman om tro, håb og kærlighed.Efter en familietragedie, hvor den 14-årige Sara har mistet sin mor og sin lillebror, der blev slået ihjel af en romersk soldat, rejser hun nu rundt sammen med Jesus og hans venner. Bor sammen med dem, med Judas, Johannes, Bartholomæus, Peter, Maria Magdalene og oplever begivenhederne på nærmeste hold, og undervejs bliver der fortalt bibelhistorie fra Gammel Testamente som en integreret del af handlingen. Det er flot lavet.
Plottet er fiktivt og bevæger sig ud og ind mellem de bibelske beretninger, og der optræder fiktive personer sammen med de bibelske personer, men det sker med stor respekt for de bibelske tekster og de historiske kendsgerninger.
Bogen er skrevet for teen-agere, men en pensionist som mig kan også have stor glæde af den, og jeg kan anbefale den på det varmeste.
Synne Garff har de senere år lavet flere bøger med bibelsk indhold. Her kan nævnes Påskerejsen sammen med Johannes Møllehave og den prisbelønnede De mindstes Bibel. Men Himmelhelten er helt klart hendes bedste bog i den genre.
Den meget dygtige tegner Peter Madsen har illustreret Himmelhelten. Han er bl.a. kendt fra Valhalla, den meget flotte Menneskesønnen, Historien om Job og Rejsen til Jerusalem.
Makkerparret Synne Garff og Peter Madsen har med Himmelhelten lavet en rigtig sællert.

Synne Garff:
Himmelhelten
Illustreret af Peter Madsen
271 sider • 199,95 kr.
Bibelselskabets Forlag