Moses skal på ”tour”

Efter nogle års pause på grund af helbredet er Moses Hansen nu klar til at gå på landevejen igen, når ”Tour de Noah” begynder i august.- Jeg vil ved Guds nåde gå fra Grenens spids til grænsen sammen med dem, som vil være med undervejs, forklarer Moses.

Moses skal også have sit kors med på ”Tour de Noah”, der er en bønnevandring fra Skagen til grænsen.

Han taler om Tour de Noah, hvor Moses Hansen og hans trofaste støtter begiver sig ud på en bønnevandring fra Jyllands nordsligste spids til grænsen i syd. Bønnevandringens navn er inspireret af verset i Matthæus, hvor Jesus siger, at de sidste tider skal være kendetegnet ved samme synd og ligegyldighed, som på Noahs tid.
Turen varer fra den 7. august til den 3. september, og undervejse vil teamet holde fællesmøder fra hjem og biblioteker, ja endda fra en kostald. Meget af Tour de Noah vil blive livetransmitteret via Pottemagerens Hus.

Endetiden nærmer sig

– Jeg synes, at vi ser en eskalering i naturkatastrofer og voldsomme politiske begivenheder, som tyder på, at vi er langt nærmere endetidens dramatiske afslutning end nogensinde før, mener Moses og nævner både tsunamier, vulkaner og jordskælv samt den politiske situation i Mellemøsten som eksempler.
– Jeg tror, der er brug for, at nogle kristne er en røst i det offentlige rum om disse ting. Jesus og hans efterfølgere var stort set uafbrudt i det offentlige rum, og det perspektiv glemmer den moderne kirke nogle gange. Jeg har kæmpe respekt for den kristne kirke, den er mit bagland, men vi mangler altså Johannes Døber-røsten ude på gader og stræder, forklarer Moses, som grundigt forklarer sin pointe.

Der er en ark

– Budskabet er jo ikke, at Gud er ond. Se på den økonomiske krise. Når den vestlige verden bliver ramt af den slags, er det et råb fra Gud: ”Om I dog kunne finde ind til en større rigdom end materialisme!” De politiske ledere vil helst ikke skabe frygt og passivitet i verden ved at tale om den økonomiske sårbarhed, og det er forståeligt nok, men som kristne kan vi se et åndeligt perspektiv, og det er forbudt syndig selviskhed, hvis vi, der forstår tidens tegn, holder det for os selv.
Moses er udmærket klar over, at medierne vil latterliggøre hans vandring, og at mange ikke vil forstå ham, men han accepterer de vilkår.
– Det, vi gør, er et tilbud til kristenheden om at være med til at bede og gøre opmærksom på tidens tegn. Og det er et tilbud til de ikke-kristne om sandheden. Selv om mange af dem nok vil sige, som en mand jeg talte med forleden: ”Væk mig ikke”.
– Jeg kan godt forstå, at det kan være svært for mennesker at høre, hvad vi siger, og det er vigtigt, at der er håb i budskabet. Og ligesom på Noahs tid må vores fokus være, at der er en ark. Midt i det hele kan vi ved Jesus komme ind og finde hvile i Guds fred.