Religiøse jøder beder for Norge

Menigheder tilhørende den religøse Masorti bevægelse (konservativ) vil fremsætte en særlig bøn for Norge i den kommende weekend som opfølgning af massedrabene
i Oslo og på Utoeya.
Bønnen er er udfærdiget af den israelske rabbiner Simcha Roth og vil blive fremsagt ved gudstjenester i synagoger i Israel og verden over.

I bønnen står bl.a.:

– Kilden til al kødets ånd, giv i Din store nåde trøst til de familier, der er efterladt i kval ved døden af deres sønner og døtre, som blev slagtet med koldt blod i det nordlige kongerige af en morder, der havde mistet det guddommelige image inde i ham og al menneskelig medfølelse. Se med kærlighed og ømhed på sørgende forældre, der er blevet berøvet deres børn, mejet ned i deres bedste alder.

Bevægelsen vil sende en kopi af bønnen til statsminister Jens Stoltenberg og Norges ambasadør i Israel, Svein Sevje.

Masorti (betyder traditionel) bevægelsen er det hebraiske navn for en bevægelse af konservativ jødedom i Israel. Den blev oprettet i 1979 som en paraply-
organisation for masorti-menigheder der praktiserer traditionel jødedom hos moderne israelske mænd og kvinder. Den fremmer jødedom, tolerance og zionisme. Bevægelsen stræber efter at fremme et sundt, pluralistisk, åndeligt og etisk grundlag for det israelske samfund.. Bevægelsen omfatter 50 menigheder med ca. 50.000 medlemmer, hvoraf over 60 procent er født i Israel.

Mordene i Norge optager stadig israelske og internationale medier, og idag skriver bladet “Interntional Herald Tribune”, at 94 procent af nordmænd adspurgt i en meningsmåling synes, at Stoltenberg har klaret situationen godt. Bladet oplyser, at Arbeidernes Ungdomsfylking har 10.00 medlemmer, nogenlunde samme størrelse som ungdomsfløjene i andre store politiske – tilsammen. Dette ud af en befolkning på 4.7 millioner. Til samenligning, skriver bladet, har ungsocialisterne i Frankrig blot 6000 medlemmer ud af en befolkning på 65 millioner.

“Herald Tribune” bringer portrætter af flere af de dræbte, der betegnes som tilhørende gruppen af fremtidige norske politikere.