Du er du og du du’r

Kan du huske den friske børnelovsang:
Du er du, og du duer (x3),
ja du passer perfekt i Guds plan.
Tynd som en tændstik, rund som en bold,
eller midt imellem. (x2)
Du er du, og du duer (x3),
ja du passer perfekt i Guds plan.
Vild som en vildkat, sløv som en snegl,
eller midt imellem. (x2)
Du er du, og du duer (x3),
ja du passer perfekt i Guds plan.
Blid som en lærke, gal som en hveps,
eller midt imellem. (x2)
Du er du, og du duer (x3),
ja du passer perfekt i Guds plan.

Du passer perfekt i Guds plan. Sådan er det i den åndelige verden, men ikke altid i det danske samfund. For i Danmark er det ikke en selvfølgelighed at få lov til at blive født og leve med et kromosom for meget. Børn med Downs Syndrom fødes sjældnere, fordi de bliver sorteret fra i fosterstadiet. Her er det pludselig ok at gøre forskel på mennesker. Den som er anderledes skal ikke have lov til at leve.
Og så er det, man kan spekulere over, hvem der bliver udelukket næste gang? Den, som ikke er tilstrækkelig dygtig til at blive bedst i klassen? Den, som ikke er talentfuld nok til at blive bedst på fodboldholdet? I dag handler det om antal kromosomer – i morgen handler det måske om helt andre ting. Et trist og ugudeligt menneskesyn har set dagens lys i Danmark, men vi må som kristne turde at gå en anden vej, kærlighedens vej og lade der blive plads til alle.
”Du er du, og du duer” gælder tilsyneladende ikke for dem, som afviger fra det normale, hvad det ”normale” så end er!