Din tro har også relevans på arbejdet

Xerox-direktør opfordrer til at bruge Bibelen som guide på jobbet.Vores kristne tro er ikke kun relevant i kirken – den kan også hjælpe os på arbejdspladsen.

”Relevance in the workplace” kan købes som bog eller et print eller som ebook format via Amazone og Barnes & Noble. For at få mere information kan man besøge www.eaglepeak.com.

Det er budskabet fra Xerox-direktør Gary Blackard, som netop har udgivet en bog om emnet.
I sin nye bog beskriver han, hvordan man integrerer sin kristne tro på arbejdspladsen ved at bruge de samme principper, som vi anvender i vores private og kirkelige liv.
”Relevance in the workplace – using the Bible to impact your Job” hedder bogen (Relevans på arbejdspladsen – om at bruge bibelen til at få indflydelse på dit arbejde.)
– Dette er ikke kun en bog for ledere, siger Blackard.
– Det er en bog, som vil hjælpe alle til at blive bedre på deres arbejde og lære dem at bruge bibelens principper om samspil og beslutninger i hverdagen.

Erfaring fra Xerox

Gary Blackard er underdirektør i kundeafdelingen på den verdensomspændende Xerox koncern. Og han fortæller ud af egne erfaringer, hvordan troen har hjulpet ham.
Som Xerox-leder gennem 20 år har Blackard stor erfaring i at samarbejde med de største virksomheder i verden (de såkaldte Fortune 100). Han er også grundlægger af ”Eagle Peak Leadership”, som er en nonprofit organisation, der hjælper virksomhedsledere med at integrere tro i deres job.

Bibelske principper kan hjælpe alle

Gary Blackard mener faktisk, at Bibelen er den bedste guide for både arbejdere og virksomhedsledere. Med bibelen som rettesnor er det muligt at trives og have fremgang på det konkurrerende arbejdsmarked.
– Hvis kristne arbejder ud fra de samme principper, som de praktiserer i deres tro, så kan de blive uundværlige for deres arbejdsgivere, mener han. Og hvis virksomhedsejerne anvender de samme principper, så vil deres virksomhed have større chancer for at vokse, selv i en økonomiske krisetid.

Kreative og strategiske

Blackard mener også, at bibelen kan hjælpe os til at blive mere kreative og til at opbygge et fundament for strategisk udvikling for en virksomheds overordnede ledelse.
Blackard bruger et væld af bibelcitater til at understøtte sin tese. I slutningen af hvert kapitel stilles der spørgsmål til videre diskussion.
– Sandheden er, at de fleste kirker ikke udtrykker sig specielt om, hvordan kristne skal opføre sig på deres arbejdspladser, siger Blackard.
– Det skulle være en naturlig del for en kristen at integrere sin tro ind i sit ”kald”, men mange er for generte eller ved slet ikke, hvordan man kan gøre det.
Jeg har set bemærkelsesværdige ting ske, når kristne lærer at bruge deres tro på arbejdspladsen, siger forfatteren.
Henri/Pia