Mindst 350 til lederkonference i København

Global Leadership Summit – eller Willow Creek-konferencen løber af stabelen fredag og lørdag.Når der fredag og lørdag holdes en kristen lederkonference i København, er der på forhånd tilmeldt 350 deltagere.

Tv-journalisten Clemens Kjersgaard og ungdomsforsker Søren Østergaard er de danske hovedtalere.

Det er den såkaldte Global Leadership Summit (GLS), der holdes i København den 28. og 29. oktober.
Konferencen går også under navnet Willow Creek. Det skyldes at hovedkonferencen er opstået og holdes i den store Willow Creek kirke i USA, som ledes af Bill Hybels.
Konferencen samler hvert år op mod 150.000 deltagere i 80 lande på verdensplan, som følger undervisningen på storskærm. Og i Danmark er der hvert år hundredevis med til konferencen, der som regel foregår i Københavns Kristne Kultur Center.
Undervisningen handler om, hvordan man kan være en god leder med inspiration fra kristendommen. Konferencen henvender sig således både til ledere i det kirkelige arbejde, og til ledere i al almindelighed.

De bedste talere

– De største lederskikkelser i verden er jo med. Der er en masse inspiration til, hvordan man som leder kan agere for at få mere dynamik i kirken, siger Mogens Andersen, som er landsformand for BaptistKirken.
Fordi konferencen er global, tiltrækker den de bedste undervisere fra kirke- og erhvervsliv.
I år er det navne som Bill Hybels, Henry Cloud, Michelle Rhee, Erwin McManus og Steven Furtick, der sætter standarden.
– GLS sætter tanker i gang og får mig til at reflektere over mit arbejde, så jeg ikke går kold. Og selv om undervisningen er amerikansk, kan jeg omsætte det i en dansk kontekst, siger Jakob V. Olsen, sognepræst og lektor på Dansk Bibel-Institut.

Indspark og fællesskab

I år er konferencen i København opgraderet til to danske live-talere. Ungdomsforsker Søren Østergaard fortæller, hvad unge forventer af ledere, der er deres opgave voksen.
Og journalist Clement Kjersgaard udfordrer især præster til at træde i karakter. Han vil bl.a. tale om: Hvad er fremtiden for kristendommen på dansk jord?
Omkring 350 var allerede tilmeldt konferencen for en uge siden. Deltagerne kommer fra et bredt spekter af dansk kirkeliv. Der er således også muligheder for erfaringsudveksling.
– Jeg får nye vinkler på kendte temaer, jeg får udvidet min horisont ved at være sammen med så mange medkristne, fortæller Gerda Skade, menighedsrådsmedlem i Frikirken, Aabenraa.
Henri.