Står Israel bag mystiske angreb på Iran?

Den israelske sikkerhedsorganisation Mossad siges at stå bag eksplosionen, der har dræbt 17 officerer og soldater fra Den revolutionære Garde på en opbevaringsbase for missiler i Bidganeh, 45 km vest for Teheran – men fra israelsk side foreligger ingen reaktion på dette forlydende.Det er en amerikanske blogger ved navn Richard Silverstein, der siger, at Mossad organiserede dette i samarbejde med den militante iranske oppositionsgruppe Mojahedin-e-Khalq (MEK).

På hans blog, “Tikun Olam”, citerer Silverstein en israelsk sagkyndig for dette forlydende, og han skriver, at “det er kendt i vide kredse, at israelere bruger MEK til spionage, snigmord af atom-videnskabsmænd og bombning af sensitive militæranlæg”.

Samtidig med dette forlydende har Iran nu for første gang oplyst, at det har været mål for en ny computervirus, der havde til formål at ødelægge dets computere. Oplysningen er – skriver israelsk presse idag – blevet fremsat af chefen for landets civilforsvar, general Gholan Reza Jalali.

Jalali har over for det officielle iranske nyhedsbureau udtalt, at computersagkyndige nu er i stand til at identificere denne virus, der har navnet Duqu, og bringe den under kontrol.

Duqu virus’en blev opdaget af iranerne for en måned siden, efter at mange lande, heriblandt Frankrig, Indien England og Iran, var blevet ramt. Virus’en udnytter en [R1] hidtil ukendt svaghed i Microsofts “Windows” computer operationssystem. Den blev afsløret af det amerikanske Symantic computer sikkerhedsfirma.

Ekstern sabotage usandsynlig
En tidligere soldat i Den revolutionære Garde, Hamed Ebrahimi, siger til en iransk avis, at eksplosionen var på på Bidganeh-militærbasens opbevaringssted for “Shihab”-missiler. Han siger, at det er højst usandsynligt, at sprængningen kunne skyldes af sabotage udefra på grund af “svære sikkerhedsforanstaltninger”.

Ifølge Ebrahami har basen to afdelinger, en for opbevaring af missiler og den anden som uddannelsescenter for luftvåbnet.

Blandt de dræbte var en højtstående officer, Hassan Tehrani Moqaddam, som var chef for en enhed, der udviklede våben og missiler efter embargoen der var pålagt Iran i 1979.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Den revolutionære Garde har tidligere udtalt, at eksplosionen var “en ulykke” og udelukker muligheden for sabotage. Det er senere blevet oplyst, at sprængningen skete, da ammunition blev flyttet fra et sted til et andet på basen.

Den revolutionære Gardes talsmand, Ramezan Sharif, siger, at man er ved at undersøge årsagen til eksplosionen, og at den vil blive offentliggjort senere.