Anklagen frafaldet

Martin og Vibeke Schmidt var i over to år sigtet
for kvaksalveri, før anklagen blev frafaldet.
– Nogle gange kan man først rigtig mærke en byrde, når den er væk, fortæller Vibeke Schmidt.

Martin og Vibeke Schmidt

Vibeke og hendes mand, Martin, har i snart mange år kørt deres hjem, Bakkebjerg, som et hjælpecenter for kvinder i Nordsjælland. Her har både psykisk syge, narkomaner og alkoholikere kunnet komme for at få hjælp.
Bakkebjerg er en del af Evangelist og blev efter tv-programmet Operation X i 2009 sigtet efter kvaksalveriloven sammen med Evangelist. Efter halvandet års sigtelse blev de i januar 2011 tiltalt for tilbageholdelse af hjertemedicin.
– Vi har været sigtet i over to år, og vi besluttede, at det ikke skulle stjæle vores glæde. Men alligevel har det været hårdt. Især når folk er kørt forbi gården og har råbt af os, forklarer Vibeke og fortæller, at de også mistede deres plejetilladelse på grund af sigtelsen.

En kæmpe lettelse

Retssagen gik i gang i slutningen af november, og bare en uge før start fik Vibeke og Martin et brev om, at anklagen var frafaldet.
– Vi troede, at vi skulle slippe for at komme i retten, men til sidst var den tro lidt tyndslidt, og derfor var det en kæmpe lettelse, fortæller hun.
Martin og Vibeke vil gerne stadig hjælpe mennesker i nød. Og de tror stadig, at Gud også kan hjælpe mennesker med psykisk sygdom.
– Vi har været i gang i seks år nu, og vi har lært af vores erfaringer undervejs, konkluderer Vibeke.
Bakkebjerg ligger i nærheden af Græsted. Vibeke og Martin har tre børn.