Jul i Perleporten

Til dig som ikke gider at stæse rundt og lede efter julegaver til onkel Arne og tante Bertha, som synes, at det med jul er vildt overdrevet og alt for stressende.Til dig har jeg et godt tilbud.

Fotos af Henriette Bjarne Hansen

Tag ud i Perleporten. Det er en frikirke på Nørrebro.
Her er der åbent alle dage året rundt – også juleaften.
De mennesker, der er i Perleporten, er altfavnende, rummelige og søde at snakke med. Ønsker man ikke at være social overhovedet, men bare vil sidde for sig selv og lytte til salmesang og tage imod de gode ord om julens budskab, kan man gøre det. Ingen her spørger om hvorfor eller hvordan!

Fed atmosfære

Jeg har aldrig været i Perleporten, men søndag aften startede jeg kareten og kørte af sted – ud til Nørrebro, hvor kirken ligger.
Da jeg stod foran døren ind til Perleporten, blev jeg lidt betuttet. For hvad var der egentlig inde bag døren?
Jeg kunne ikke høre en lyd, og det så allermest ud til, at døren førte ind til et loftskammer. Var jeg gået galt? Jeg bankede på, tog i håndtaget og døren gik op. Det første, som slog mig, var atmosfæren. Den var tyk af glæde. Glædens ånd – Den Hellige ånd – var tilstede. Ikke kun lidt. Men i overflod. Og hvor Herrens ånd er, er der godt at være.
I de halvanden time, jeg var i kirken, sad jeg og smilede.
Jeg kunne have favnet alle, og under kaffen, hvor der blev serveret brunkager og juleboller, følte jeg det, som var der tændt hundrede af julelys i mit hjerte.

Jesus er tidernes vendepunkt

Efter kaffen og lovsang gik en lille mand op på talerstolen. Det var den aftens taler.
”Hvad har han at sige”? tænkte jeg.
Men denne lille mand, forfatteren H.P. Pedersen, havde meget at sige. Hans stemme var som en trompet – højt og fanfaremæssigt bragte han budskabet om Jesus ud til tilhørerne. Igen og igen understregede han, at Jesus er tidernes vendepunkt.
Gudstjenesten i Perleporten er fra 18.00 til 19.30. Men forleden blev det langt over midnat, før folk gik hjem.
– Anders Ova, som var kommet for at tale om de sidste tider, var et tilløbsstykke, fortæller Max Busman, lederen af Perleporten. Folk stod i kø for at komme ind, og ingen ville gå hjem, før de havde fået et profetisk ord fra Anders…
Som de siger i Perleporten:
”Du går glad hjem.”