Fra sygdom Til sundhed

Du er velkommen til at skrive til mig og stille mig spørgsmål. Der vil blive bedt for alle brevemner. Ønskes en salvedug tilsendt, medsend da venligst adresseret og frankeret svarkuvert (normalkuvert 8,00 kr.). Salvedug kan ikke rekvireres over internettet.
Orla Lindskov Christensen
Anne Maries Vej 16
9000 Aalborg
– Orla@Udfordringen.dk.

Spørgsmål 1 og 2:

Hvordan anvendes salvedugen?

Kære Orla Lindskov
Jeg er en kvinde i tresserne, der har haft forhøjet blodtryk i nogle år, og i maj 2011 fik jeg konstateret slidgigt i højre hofte. Jeg har smerter ned i det højre ben.
Jeg vil gerne bede om forbøn og en salvedug for det høje blodtryk, slidgigten og smerterne.
Jeg vil også bede om en anvisning på, hvad jeg gør med salvedugen?
Mange hilsener M.

Kære Orla Lindskov
Vil du være venlig at sende mig en salvedug. Jeg har en psykose, tvangstanker og angst og vil så gerne have hjælp til at blive rask.
Mange hilsener
V.B.

P.S.
Vil du godt fortælle mig, hvordan jeg bedst kan bruge salvedugen?

Svar til 1 og 2:

Kraften bag salve-dugen er Guds kraft

Der er ikke nogen bestemt, fast anvisning på, hvordan man kan eller skal bruge salvedugen. Mange lægger salvedugen under hovedpuden eller under lagenet i nærheden af det syge og svage sted.
Andre har den altid på kroppen. Andre igen bærer den på sig om dagen, uanset hvor de er.
Nogle har fortalt, at når de havde smerter, lagde de salvedugen på smerte-stedet, og så forsvandt smerterne.
Bibelen fortæller os, at det var vores smerter, Jesus tog med sig op på korset Langfredag.
Min erfaring er, at Jesus stadigvæk tager menneskers smerter på sig. Jesus Kristus er altid den samme. Som han var, sådan er han stadigvæk.
Det er meget vigtigt, at vi forstår, at kraften bag salvedugen er den eneste kraft, der virkelig betyder noget, nemlig Guds kraft.
Salvedugen er med til at give os en følelse af tro og forventning. Samtidig er salvedugen forbundet med forbederens tro og bøn til Gud i Jesu Kristi navn. Derfor virkningen.
Man må ikke tro, at det er salvedugen i sig selv, der er noget. Den er kun et stykke tøj.
Med venlig hilsen
Orla Lindskov

Spørgsmål 3:

Jeg opgav at faste

Kære Orla Lindskov
Jeg er en kristen kvinde på 38, og jeg skriver til dig for at høre, om du kan hjælpe mig med en forklaring.
Jeg tog til vores sommerhus i 14 dage for at gå ind i en bibelsk vandfaste. Grunden var, at min mand og jeg døjer med mange ting i vores ægteskab og i vores fælles virksomhed. Jeg søgte en løsning hos Gud.
Jeg har også nogle fysiske svagheder, astma og migræne. De blev næsten værre under fasten. Jeg var alene og havde store problemer med at sove. Jeg synes også, at jeg fik nogle drømme af en slags, jeg aldrig har haft før. Jeg tror virkelig, det var åndelige drømme. Men jeg blev lidt skræmt af det. Så efter en del dage opgav jeg fasten. Jeg var lidt skuffet. Men jeg agter at gå i faste igen senere, da mit helbred og vores situation fortsat er uændret.
Hilsen
K.A.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Svar til 3:

Du skal ikke være alene under faste

Kære K.A.
Jeg vil forsøge at hjælpe dig med lidt forklaring.
Man ved en hel del om, hvad der sker med et menneske, der faster. Der er faktisk mange, der har gjort erfaringer.
Fasten starter med, at man tømmer sit tarmsystem. For de fleste sker det nærmest af sig selv, når man drikker rigeligt med vand. Det sker i de første fastedage.
Derefter omstiller kroppen sig. Stofskiftet begynder at fungere anderledes. Det kan godt føles som ubehag.
Fordøjelses-energien, der normalt befinder sig i mave-tarmregionen, flytter sig andre steder hen i kroppen. Energien, som mest er i blodet, falder ikke bare i søvn, fordi der ikke er mere at lave i maven og i tarmene.
Kroppens energi går almindeligvis derhen, hvor man har sygdom og svaghed. Du lider af astma og migræne. Kroppens energi vil da bevæge sig til de steder, hvor disse to lidelser befinder sig, og her aktivere smerterne.
Det kan godt opleves som lidt af en prøvelse. Men det er en del af helbredelses-processen. Når nemlig kroppens energi flytter sig til de syge steder, så sker det for at helbrede. Gud har skabt kroppen med store selv-helbredende evner.
Efter ca. 5 dage begynder søvnbehovet at falde radikalt. Man opdager, hvor meget af kroppens energi, der er bundet til maden og til fordøjelsen.
I det videre forløb optræder der ofte dæmretilstande, fantasier, åbenbaringer og visioner. Det er nok det, du kalder åndelige drømme. Det kan virke meget stærkt.
Du skal ikke tage i sommerhus alene for at faste, når du ingen erfaring har med at faste, og når du ikke har nogen til at dele dine oplevelser med. Det er mit råd. Du bør have kontakt med nogen, som kender til at faste.
Hvis du vil prøve at faste igen, så søg undervisning og vejledning om faste både før, under og efter fasten. Angående det kan du skrive til mig.
Med venlig hilsen
Orla Lindskov

Min oplevelse:


Artiklen fortsætter efter annoncen:Jeg døjer med flere sygdomme

Kære Orla
Sidste år sendte du en salvedug til mig. Men det forfærdelige er sket, nemlig at den er blevet væk. Jeg havde den med i sommerhus og på familiebesøg, og nu kan jeg ikke finde den. Er det muligt at få en ny?
Jeg døjer med flere ting, allergi, lupus, nældefeber, fibromyalgi, depression, træthed og savn af min afdøde ægtefælle. Jeg får medicin mod allergi og depression.
Da jeg sidste år bad om en salvedug, havde jeg det meget dårligt og meget grimme mavesmerter. Man fandt ud af, at det skyldtes min tyktarm, som ikke fungerede. Nu får jeg medicin for at holde den i orden.
Jeg kan jo ikke skrive, at salvedug med forbøn har helbredt mig. Men salvedugen kom til at betyde meget for mig, idet jeg ofte er ked af det, når jeg skal i seng. Men med salvedugen liggende parat på hovedpuden, kunne jeg nærmest glæde mig til at komme i seng.
Med salvedugen knuget i min hånd kunne jeg bede bl.a. disse ord: – ”Gud, du ser salvedugen i min hånd, kom i hu, at et menneske har bedt for mig og salvet denne salvedug. Lad nu denne bøn for mig blive hørt.
Det var en trøst for mig, og der var en slags tryghed i, at falde i søvn med salvedugen i hånden. Måske lyder det mærkeligt. Men det var sådan, det var, og jeg vil derfor gerne have en ny salvedug. Vil du bede for mig igen?
Så vil jeg takke dig og takke Gud for, at der er mennesker som dig, som vil bruge tid på forbøn for os, der har så meget brug for det.
Og så til sidst: – Far i Himmelen, velsign Orla og hans arbejde.
Kærlig hilsen
A.M.

Svar:
Kære A.M.
Tak for brevet. Jeg har sendt dig en ny salvedug, som jeg har salvet og bedt over i Jesu Kristi navn for dig og for dine behov.