Åndelig retræte på Birgitta klosteret

Retræte med fred, fordybelse, stilhed og mulighed for ”at komme nærmere Gud”.Ofte er hverdagen præget af mange krav og forpligtelser, men her er et åndehul. En hel weekend i en kravfri zone, hvor der ikke forventes eller forlanges noget af dig – blot du respekterer den fælles stilhed.

– Det er en god idé at skrive et udvidet cv – en åndelig livshistorie, hvor man skriver, hvor Gud var med, foreslog Poul A. Beck i artiklen i uge 4.

Retræten finder sted den 9. til 11. marts og ledes af freelancepræst cand. theol. Poul A. Beck, der selv er kommet Gud nærmere gennem stilhed, retræter og fordybelse.
Poul A. Beck er en erfaren retræteleder, der de sidste ca. 10 år har ledet eller deltaget i omkring 50 retræter. (Udfordringen bragte en artikel med Poul A. Beck i nummer 4 i år. Den kan findes på Udfordringen.dk.)

På et kloster

Retræten finder sted på Sct. Birgitta Klosteret i Maribo. Et kloster i luksusklassen med skønne og rolige omgivelser nær søen.
– Vi bor i klostrets topmoderne gæstefløj, hvor alle værelser har eget bad og toilet. Alle måltider indtages i klosterets smukke og enkle spisesal, hvor vi nyder den dejlige mad og den rolige musik i baggrunden. En sand forkælelse for din krop og sjæl, fortæller Poul A. Beck.
– Til daglig bor her 6 nonner, der vil tager imod os af hele deres hjerte. De ser frem til fællesskabet og ønsker os Guds rige velsignelse. Søstrene beder for os og for, at vi må få en god retræte. Og vi er også velkommen til at deltage i deres klassiske tidebønner.

Taizé-sange

Stedet er også præget af smukke og fredfyldte Taizé-sange.
Taizé er det kendte økumeniske broderfællesskab i landsbyen Taizé i Sydfrankrig. Taizé modtager hvert år op imod 100.000 gæster, og dets inspiration har spredt sig til store dele af verden. Herunder Danmark, hvor der holdes Taizé-inspirerede andagter overalt i landet.

Bibelmeditation

Retræten er præget af stor frihed til at hvile og være, til at gå ture, sove, læse eller til personlige samtaler med retrætelederen.
– I løbet af retræten har man også mulighed for at deltage i bibelmeditationer. Vi fordyber os på en hjertenær, enkel og effektiv måde i den bibelske sandhed, hvor Gud igen og igen kommer os i møde, for at vi må komme nærmere Gud, forklarer Poul A. Beck.
På Becks hjemmeside aandeligvejledning.dk kan man læse mere om retræten og evt. tilmelde sig, hvis er endnu er plads.
Henri.