KLF skal kæmpe for anstændighed i medierne

– KLF, Kirke & Mediers fornemste opgave er at kæmpe for anstændige medier, der tager etik og menneskeværd alvorligt, mener KLFs nye generalsekretær Mikael Arendt Laursen.

Mikael Arendt Laursen

Han har kun stået ved roret for landets største lytter- og seerorganisation et par uger. Men generalsekretær Mikael Arendt Laursen har allerede klare visioner for, hvordan den gamle forening kan markere sig som en stærk og vigtig stemme i den mediepolitiske debat.
“Først og fremmest skal vi være synlige i offentligheden. Folk skal have øjnene op for, at vi ikke bare er et fortidslevn, der kun vågner op, når DR skærer ned i de kirkelige programmer,” siger Mikael Arendt Laursen.

Bevarelsen af de kirkelige udsendelser er et vigtigt punkt på foreningens mediedagsorden, men Mikael Arendt Laursen understreger, at det mest af alt handler om at fremme det kristne menneskesyn og kæmpe for, at medierne tager etik og menneskeværd alvorligt.

Behov for klar og nutidig kommunikation

Under valget var der rigtig mange, som var frustrerede over den overfladiske og personfikserede valgdækning.
Medierne kalder sig samfundets vagthunde, men i praksis bliver de ofte til jagthunde i stedet.
“Det er supervigtigt at arbejde for en bedre medieetik i en tid, hvor ‘vagthundene’ nærmere er blevet til ‘jagthunde’, der lefler for laveste fællesnævner,” fastslår Mikael Arendt Laursen.
Han tror, at rigtig mange – især blandt de unge og børnefamilierne – savner, at nogen påtager sig ansvaret og agerer vagthund over for medierne.

“Og det har vi altid gjort i KLF, så nu handler det bare om at gøre kommunikationen endnu mere klar og nutidig, så vi får fortalt om alt det gode arbejde, vi laver,” slutter den gamle medieorganisations nye frontfigur.
Zenia Larsen/Henri.