Sultkaravanen kommer

Unge rejser rundt for at fortælle om deres oplevelser i Malawi og Zambia.Det får efterskoler, konfirmander og spejdere mulighed for at høre, se og mærke på egen krop, når Sultkaravanen kommer forbi.

Unge vil fortælle andre unge om sult, fattigdom og rettigheder.

Årets Sultkaravane kører Danmark tyndt i uge 8 og 9, hvor unge volontører, der netop er vendt hjem fra Malawi og Zambia, vil fortælle børn og unge om sult, fattigdom og rettigheder.
”Alle har ret til at gå i skole og til ikke at gå sultne i seng. Det er bare ikke alle, der har muligheden”. Sådan beskriver Folkekirkens Nødhjælp deres nye initiativ på hjemmesiden, hvor de planlægger at besøge efterskoler, konfirmanter og spejdere i hele Danmark.
– Midt i iPhone og konfirmation kan verden udenom godt virke ligegyldig, men folk sulter altså ude i verden. Og det er så lidt, der skal til for at hjælpe, siger Louise Marie Lunn Haubro, der selv oplevede sultkaravanen som konfirmand og siden er blevet karavanedeltager.

Det nytter at hjælpe

I deres tid i Afrika har volontørerne fra Sultkaravanen set med egne øjne, at det nytter at hjælpe.
– En ged fra Folkekirkens Nødhjælp er guld værd. Man kan for eksempel avle på den, så den kommer hele landsbyen til gode, fortæller karavanedeltager Christina Nielsen.

Sultkaravanen består af 32 unge, der netop er vendt hjem fra Malawi og Zambia, hvor de har boet hos lokale værtsfamilier i tre-fire måneder.
De 32 præsenterer danske unge for nogle af livets allerstørste spørgsmål, og håber, gennem leg, spil, billede og lyd, at så et lille frø i dem, så de bliver opmærksomme på og taknemmelige for det, de har.
Henrik