Små kirker kæmper for overlevelse i Kazakhstan

I Kazakhstan vedtog regeringen i oktober 2011 en lov, der forbyder religiøse grupper med mindre end 50 voksne medlemmer. Religiøse grupper skal registrere sig inden den 25. oktober i år, ellers bliver de nedlagt.
Mange af de små kirker kæmper derfor nu for at overleve, fordi de ikke kan samle 50 underskrifter. Myndighederne straffer også med en bøde, hvis man ikke registrerer sig. Antallet af religiøse grupper i Kazakhstan er faldet 13 pct. fra 4.551 til 3.972 siden regeringen vedtog strammere lovgivning overfor de religiøse grupper. I februar mistede 579 grupper retten til at registrere sig og måtte ophøre med al religiøst aktivitet. Og selvom kirkerne retter sig efter det, fortsætter embedsmænd med at komme på besøg og tjekke, at de overholder forbuddet. Den nye lov forbyder også kirker og bederum i fængsler.
Susan