Folkekirke går på torvet pinselørdag

Folk uden for kirken skal vide, at Kvaglund kirke i Esbjerg holder åbent hele ugen.Påskelørdag delte folk fra Kvaglund Kirke en påskelilje og en traktat ud til folk på torvet. Pinselørdag bliver Udfordringen delt ud sammen med en kuglepen, hvor der står: ”Søndag 10.30 – og hele ugen.”

Kirketjener Poul Martin Aalling Nielsen viser sognepræst Jens Fischer-Nielsen det sidste nye opslag i kirkens plakatholder.

– Vi vil gerne fortælle mennesker uden for kirken, at deres kirke er her for dem hele ugen, siger sognepræst Jens Fischer- Nielsen.
Han prædiker i forvejen for en stor menighed i den forholdsvis nye rødstenskirke. Der er normalt over 80 til en gudstjeneste, og når der er særlige gudstjenester – og det er der meget ofte i Kvaglund – så kommer der som regel 120-130.

Plads til og brug for alle

Og der foregår meget andet end gudstjenesten i kirken i denne Esbjerg-bydel, som ellers har ca. 1/3 indbyggere med anden etnisk oprindelse.
Men mange af dem kommer også i kirken. Desuden holder en gruppe burmesere deres egne gudstjenester i sogne-bygningen bag kirken.
Præstefruen Elsebeth er også involveret i et kvinde-til-kvinde projekt med indvandrere, som kører under stiftet.

Børn er med til en del af gudstjenesten.

– Vi har ikke bare plads til alle, men også brug for alle, siger præst og kirketjener enigt. Og det er ikke tom snak: Der er mere end ti frivillige teams, som hjælper til med alle mulige opgaver – lige fra kaffe-brygning over blomsterdekoration til børneteam og forbøn.
Kristi Himmelfartsdag var en del fra kirken på bustur til Enghave Dyre- og Naturpark.
Sankt Hans-aften er der bål i kirkehaven, hvor alle kan medbringe deres egen grillmad.
Om sommeren deltager mange sammen i bibelcampings, sommeroase i Odder, familielejr med undervisning eller lejre for børn.
Her er tirsdags-café, Åben Kirke, Menighedslejr, Gospelkor, Seniorkor, Kvindeklub, Fællesskabsgrupper og Alpha-kursus med grundlæggende kristendoms-undervisning.
Her er også mandeklub, mødested, børnegospel, børneklub, bøn for menigheden, familieklynge, genbrugsland, Messy Church, fælles spiseaftener og studiekreds. Hvad mere kan man ønske sig af en kirke?


Artiklen fortsætter efter annoncen:



Lillian Wiese tænder lys i kirkens nye lysglobe sammen med præsten, Jens Fischer-Nielsen.
100 nøgler til kirken

– Vi burde måske ikke sige det højt, men vi har mere end hundrede nøgler til kirken, fortæller Jens Fischer-Nielsen.
– Vi vil gerne hjælpe folk til at bruge de gaver og visioner, som Gud har givet hver enkelt, siger præsten.
Han er oprindelig uddannet som socialrådgiver og diakon. I 13 år var han og Elsebeth med til at opbygge en kirke i Bangladesh, og Jens tager fortsat jævnligt derned. Han har også været højskolelærer i Haslev, før han kom til Esbjerg. Først 9 år som præst i Sædding, dernæst 14 år i Kvaglund.
Kirketjener Poul Martin har også været ude som missionær, nemlig i Afrika. Han var oprindeligt Falck-redder. Men nu er han blevet menneske-redder.