Livet er hårdt men Gud er god

Heath McNease er en eklektisk musiker/ sangskriver. Lydsporet på hans seneste album ‘Thrift Store Jesus’ er en legesyg hybrid af alt fra klassisk rock, blues og folk – fra John Lennon – over teatermusik og gangsterrap til de åbenlyse påvirkninger fra hip-hop – i stil med The Roots og Wu Tang Clan.
Jeg kan ikke lade være med at tænke på Heath McNease’s musikalske ligesindede som Gorillaz, M. Ward og især Beck. Det er skævt og uforudsigeligt.
Albummets titel ‘Thrift Store Jesus’ (‘Genbrugsbutik Jesus’) referer til maleriet, der pryder coveret, og som der fortælles om i titelsangen. Billedet er i en sørgelig forfatning, da McNease finder det i en butik, og det trøster ham. Det minder ham om hans egen tilstand, og ikke om billedet er god eller dårlig kunst, men om det kommer fra hjertet, og er dedikeret til Gud; helhjertethed fremfor fuldkommenhed.
Teksterne er hudløse. Historier med populærkulturelle referencer tilsat lidt ironi – uden at være distancerende – og masser af ydmyghed. Der fokuseres (nødvendigt) på livets tungere og mørkere sider, der hvor tilværelsen gør ondt, og det smedes energisk og frygtløst i flerstavelsesrim, med den bekendende undertekst, at Gud er god, men livet er hårdt, smertefuldt og fra tid til anden bare beskidt.

‘Thrift Store Jesus’ er mere alvorlig end McNeases tidligere udgivelser, men ifølge ham selv også det vigtigste og mest personlige. McNease har masser på hjerte og giver stof til eftertanke. Herfra varme anbefalinger af 14 overrumplende numre.
Claus Rydskov