Opfordrer til fælles retssag mod regeringen

Lov om kønsneutralt ægteskab truer Folkekirkens religionsfrihed, mener KD.Staten forgriber sig på kirken med den kønsneutrale ægteskabslov, mener Kristendemokraterne. Derfor forbereder partiet en retssag mod staten.

Loven er grundlovsstridig og vil ændre Folkekirken fundamentalt, siger Per Ørum.

– Vi vil gå så langt, vi kan, for at beskytte religionsfriheden i Danmark, siger Per Ørum.
– Og alle de borgere, som føler, at deres tro er krænket, får mulighed for at tilslutte sig, da vi ønsker, at søgsmålet mod regeringen skal være et såkaldt gruppesøgsmål, siger Kristendemokraternes landsformand, Per Ørum Jørgensen.
Han oplyser, at KD snart kan offentliggøre et juridisk responsum, der beskriver de juridiske muligheder for at føre en sag.

Behov for tryghed

– Der er behov for en kirkeforfatning, der kan beskytte trossamfund mod skiftende strømninger i samfundet, mener Kristendemokraterne oven på Folketingets vedtagelse af den kønsneutrale ægteskabslov.
– Det er en sort dag for demokratiet, religionsfriheden og for alle trossamfund i Danmark.
Forslaget vil ændre Folkekirken fundamentalt, og derfor er KDs opgave at gå forrest i kampen for vore frihedsrettigheder i Danmark, siger Per Ørum Jørgensen og pointerer:

Ægteskabsloven er grundlovsstridig

– Lovforslaget er grundlovsstridigt og bør rulles tilbage.
Den evangelisk-lutherske folkekirke kan i mine øjne kun betragtes som et trossamfund, og derfor er det en voldsom krænkelse af religionsfriheden, når Folketinget tvinger kirken til at indføre et ritual for homoseksuelle.
Svend Løbner