Par starter Hillsong-kirke i København

Der er plads til flere kirker med tusindvis af medlemmer i millionbyen, mener Katherine og Thomas Hansen.
Æblet falder ikke så langt fra stammen. Det kan siges om Thomas Hansen, der nu efter flere år som en af præsterne i den store Hillsong Church i Australien kommer til Danmark for at starte en kirke efter samme koncept i København.

Katherine og Thomas Hansen

Thomas er søn af Moses Hansen, der som bekendt ikke lægger fingrene imellem i forkyndelsen af det kristne budskab og heller ikke viger tilbage for utraditionelle metoder i den anledning.
Thomas, hans kone Katherine og parrets to børn er nu flyttet til København og har holdt det første møde med en gruppe, der skal være grundstammen i den nye kirke.
Og parret er ikke uvante med opgaven. Thomas har været ungdomspræst i Hillsong Australien gennem flere år. Han har boet i Australien i over tolv år, hvor han begyndte på Hillsongs bibelskole og senere studerede teologi på universitetet.
Og nu venter nye udfordringer:
– Jeg følte et kald til at starte en Hillsong-kirke i København. Så snakkede jeg med vores seniorpræst Brian Houston om det, og det viste sig, at det også lå på hans hjerte. Vi vendte det i ældsterådet, og nu er vi her, fortæller han.

Flere tusinde medlemmer

Men hvorfor København?
– København er en strategisk by. Det er en storby med op mod 2 millioner mennesker. Så hvorfor skulle der ikke være flere menigheder med tusindvis af medlemmer her?
Konkurrerer I så ikke med de andre kirker?
– Nej, det føler vi ikke. Der er nok at tage af til alle kirker. Kirker bør ikke konkurrere. Vi er på samme hold og arbejder mod samme mål: At tjene Jesus. Her er mange gode kirker allerede, og dem vil vi gerne tjene byen sammen med.
– Vi står side om side, og vi vil hjælpe de andre kirker, hvis vi kan. Og jeg har mødt flere præster, som også har spurgt, om de kan hjælpe os. Jeg kan sige helt ærligt: Der har ikke været nogen form for afstandtagen eller usikkerhed.

Guds hånd

Hillsong er kendt for fængende lovsang og gedigen undervisning. De har plantet kirker i bl.a. London, Stockholm, Konstanz i Tyskland, Paris, New York, Cape Town, Kiev og Moskva.
Hvad er særligt ved jer?
– Der er ikke noget særligt. Vores styrke er naturligvis, at vi har Hillsong i Sidney i ryggen. Guds hånd hviler over menigheden. Og så formår kirken at formidle med relevans, så mange føler resonans.
– Vores kirke resonerer med mange, men der er også mange, som den ikke resonerer med. Vi er kun én måde at være kirke på. Det handler om at gøre Jesus til herre og tjene mennesker.

Connect-grupper

Hvor holder I til?
– Vi har ikke nogen lokaler endnu; vi skal lige have nogle mennesker først. Vi starter ”connect-grupper” af mennesker, som vil være sammen. Når vi har nok styrke, begynder vi at holde gudstjenester, og da skal vi nok finde de rette lokaler.
Hvor kan man så finde jer?
Det bedste er nok at gå ind på Facebook eller søge på Hillsongs hjemmeside. Her er min emailadresse, og så følger jeg op derfra.

Nyd rejsen

Hvor er I henne om 5 år?
– Der er ingen grund til, at København ikke skal have flere store menigheder med tusindvis af medlemmer. Hvad vi ser i Australien, er ikke meget anderledes end i Danmark. Gennemsnitsstørrelsen på en menighed er 76 medlemmer. I Hillsong Sidney er vi oppe på ca. 28.000 medlemmer nu.
Men Europa er noget specielt, siger vi…
– Når vi planter kirke et sted siger vi ofte: Dette sted er særligt svært. Men bagefter lykkes det, og så må vi sige: Alle kan gøre det. Vi glæder os til at komme i gang i København.
– Lad os vinde København for Jesus. Elske Gud, elske mennesker og ”enjoy the journey”! slutter Thomas Hansen.