SOMMERCAMPS
– Her er der genkendelighed

På Mørkholt Strand Camping (IM) er der i løbet af sommeren to uger, hvor programmet er særligt målrettet børnefamilier.
Klokken nærmer sig 14 tirsdag eftermiddag. Rundt om på pladsen på den trestjernede Mørkholt Strand Camping bliver der spillet minigolf, nogle har gang i en fodboldkamp, en enkelt tager en dukkert i swimmingpoolen mens andre henter vand til kaffen.

Ved den første post skulle familien Holdgaard ud i en dyst i sækkevæddeløb.

På højlandet, hvor campingens information og butik er beliggende, har Indre Mission rejst et telt, der blot er et af samlingspunkterne for møderne på pladsen, der er en offentlig campingplads, ejet af missionsbevægelsen.
På grusstien hen mod pladsens mødetelt er familien Holdgaard på vej til eftermiddagens familieløb. Familien består af Majbrith og Søren Holdgaard og tvillingerne Mathilde og Nikoline på seks år og Elisabeth og Johanne på tre år.
Efter introduktionen til løbet i det store telt begiver de sig som det første hold afsted til posten, der er placeret nede ved fjorden. Her skal to familier løbe sækkeløb i sække, hvor der er plads til hele familien. Kunsten er at hoppe i takt. Det foregår dog med svingende kvalitet, og udløser en del latter. Inden turen går videre til den næste post, får børnene en ekstra tur, godt hjulpet af fædrene.

Værdifuldt for børnene

At tage på camping har Majbrith og Søren Holdgaard gjort til en fast del af sommerferieplanlægningen, også før familien blev forøget fra to til fire og senere seks.
– Vi begyndte med at tage på Ung Camp sammen. Da vi fik børn begyndte vi at tage på familiecamping 2 i uge 28, siger Majbrith Holdgaard.
– Mange af vores venner er også hernede, tilføjer Søren Holdgaard.
Majbrith Holdgaard nævner programmet, hvor der, udover to familiemøder i løbet af ugen, er bibeltimer og -undervisning, seminarer, gudstjeneste og temamøder for store og små.
-Når vi og børnene er glade for det, der er programmet, er det værdifuldt. Der er genkendelighed i forhold til søndagsskolearbejdet hjemme, siger Majbrith. Hun pointerer, at der bliver lagt vægt på et godt program til børnene.
– Det skal fange børnene. De skal opleve fællesskabet og det at synge sammen. Lederne er gode til at få pointerne frem i fortællingen, og det gør, at der er noget at lære. Og børnene vil rigtig gerne til børnemøde.
På vejen passerer de en af de nyeste investeringer på pladsen: køkken- og toiletbygningerne, der blev indviet for to år siden. I år kunne man i påsken tage en nyanlagt miniarena i brug på højlandet.
– Der er nogle gode faciliteter her. Der er alt det, der følger med på en trestjernet campingplads, siger Søren Holdgaard. Undervejs mellem posterne får de voksne lejlighed til at drøfte emner som den kirkelige situation.
Posterne veksler mellem små opgaver, som at finde frem til de rigtige lande ud fra et ark med en silhuet af landene, stafetløb med vand og at samle nogle træbrikker til et rektangel. De to timer, der er sat af til løbet er næsten i underkanten, bedømt på hyggen og samværet børn og voksne imellem.

Børnene arbejdede hårdt på at få fyldt så meget vand i spanden i løbet af den fastsatte tid.
Vil nå flere

Missionær Brian Madsen er tovholder for Familiecamping 2, og han kan glæde sig over velbesøgte møder og seminarer ugen igennem.
– Vi vil gerne nå børne- og juniorfamilierne, siger Brian Madsen og anslår, at der er omkring 300 børn, som ikke er juniorer, og mange deltager i børnemøderne.
– Programmet er bygget op af hurtige 3-4 minutters indslag. Ved juniorerne har vi otte ledere og efterskoleelever fra Frøstruphave Efterskole. Ved siden af det, at høre om Jesus, er der fysiske og kemiske eksperimenter, og det fanger juniorernes interesse, siger Brian Madsen.
For at dække budgettet på omkring 60.000 kroner ind er der iværksat forskellige indsamlingstiltag. Blandt andet har campisterne mulighed for at købe et kaffekrus til 100 kroner.
– Det er selvfølgelig noget mere end kruset koster, men så er der kaffe til møderne ugen igennem, blot man medbringer kruset, siger Brian Madsen.
Han ser muligheder i, at der kan holdes bibelcamping på den offentlige campingplads.
– I formiddags talte vi med en familie, der ellers ikke ville have valgt at tage på bibelcamping. Det er en kæmpe mulighed, understreger missionæren.