Sol, sommer og 80 unge på konfirmandkursus

Begejstrede unge får evangeliet igennem aktiviteter og sjov på Solgården.80 unge 7.klasseselever trodser sol, sommer og hang til ferie og er taget på konfirmandkursus på Efterskolen Solgården i Tarm.

– Jeg glædede mig meget til at få en rigtig god konfirmationsundervisning sammen med en masse på min alder. Jeg synes bare, at det har været rigtig godt – underviserne har haft masser af humor og givet en god undervisning, hvor der hele tiden skete noget spændende i timerne, siger Nanna Kjeldsen. Her sammen med Anders og Mathilde.

De unge har selv valgt at tage på kursus midt i sommerferien for at finde nye venner og ikke mindst lære mere om Bibelens budskab.
Masser af nye venner
Vækkeuret ringer kl. 7, og så er dagen i gang. Der er ikke tid til at sove længe, for der er program på lige fra morgen til aften, når man er på konfirmandkursus, fortæller Mathilde-Caroline Christensen, Gjern, der har valgt at bruge sin sommerferie på Efterskolen Solgården.
– Det har været mega fedt bare at få en hel masse nye venner og så at få lov til at dykke ned i forskellige sider af den kristne tro, siger Mathilde-Caroline og tilføjer:
– Det er ret hårdt at stå op kl. 7 om morgenen, jeg savner at sove længe, men det gør jeg bare senere i sommerferien.

Bibelen serveret i god indpakning

Anders Højgaard fra Vejle fortæller:
– Det er bare super godt at komme i dybden med sider af Bibelen, som bare betyder rigtig meget for mig. Lærerne gør virkelig meget ud af at servere det på en spændende måde. Ikke to timer er ens. De har lavet undervisning på mange måder, så det ikke blev kedeligt.
Nanna Kjeldsen fra Sædding ved Skjern mener, at noget af det fedeste er, at:
– Vi på klasserne får lov til at diskutere og se forskelligheder i måden at forstå Bibelen på. Jeg har bare lært en masse nyt om troen og det kristne budskab.
Både Anders og Nanna synes, at det er ”mega nice”, at noget tørt som fx trosbekendelsen eller de ti bud kan blive gjort levende og spændende af underviserne.
– Det er da for fedt! siger de.

Weekendtur og 13 km gåtur

Både Anders, Mathilde og Nanna havde fået ømme fødder efter weekendturen, som gik til Momhøje ved Kibæk. Eleverne blev kørt i busser et godt stykke af vejen, men skulle gå fra Troldhede. Godt 13 km blev det til. Men så var der også dømt hygge og ryste sammen.
– At gå langt var helt fantastisk, jeg fik snakket med en masse, som jeg ikke kendte, og så fik jeg en masse andre venner, siger Nanna Kjeldsen.
– Vi sov udendørs om natten og havde masser af tid til at hygge os, lave bålmad og bare ha’ det virkelig sjovt, tilføjer Mathilde-Caroline Christensen.
Turen sluttede af med friluftgudstjeneste i Ølgod, hvor valgmenighedspræst Flemming Mose Lauridsen, som også er præst på konfirmandkurset, stod for gudstjenesten.

Lavede film til Youtube

– En eftermiddag var vi en flok, der gik i gang med at lave en videofilm, som vi har lagt på Youtube; det er sjovt, at vi kan lave sådan noget midt i ferien, mener Anders Højgaard, der også har brugt fritiden på at spille en masse fodbold, være i vandkamp og køre gocart. Mathilde-Caroline Christensen synes, at det har været dejligt at kunne lave ting, som man normalt ikke laver i skoletiden.
– Jeg har bl.a. kørt gocart, spillet volleyball og haft drama, det har været meget sjovt.

Bibelsmugling og fællesskab

Det er ikke kun i dagstimerne, at der har været program på for deltagerne på konfirmandkurset – også aftnerne er blevet brugt. Der har bl.a. været besøg af en bibelsmugler fra organisationen Åbne Døre, og det tog kegler blandt de unge. Rigtig mange blev optaget af, hvor problematisk det kan være at være kristen i lande som Irak, Saudi Arabien eller Nord Korea.
Andre aftner har der været bål, drenge-pige aften og i slutningen af kurset står der talentshow og festaften på programmet.
– Som ledere forsøger vi at lave et varieret og sjovt program, så der er lidt for enhver smag. Det skal ikke kun være undervisning, men også en masse sjov og ballade. Det er vigtigt, mener Peter Jensen, der er en af lederne på kurset.

Med som ungleder for 3. gang

For Andreas Mathiasen er det tredje gang, at han er med til at stå for konfirmandkurset. For to uger er militærkarrieren i flyvevåbnet skiftet ud med tid sammen med konfirmanderne.
– Jeg elsker bare at være sammen med de unge. Det giver mig rigtig meget. Her kan jeg lave nogle af de ting, som jeg kan lide – fx weekendturen og de lidt mere vilde ting, som de unge kan lide. For mig er det et must at være på konfirmandkursus, og sammenholdet med de andre ledere er bare perfekt, fortæller Andreas Mathiasen som til daglig bor i Århus.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Smag på efterskolelivet

Alle tre unge er enige om, at det at være på konfirmandkursus er lidt en forsmag på efterskolelivet. Anders Højgaard glæder sig til at komme på efterskole, når der er gået et par år, og han suppleres af Nanna og Mathilde-Caroline, der begge glæder sig til en dag at tage på efterskole:
– Men nu varer det jo lige et par år inden. Fællesskabet er bare så fedt, så vi glæder os rigtig meget til at gå på efterskole.
Men hvor, ved de endnu ikke…
Tiden på Efterskolen Solgården har i hvert fald gjort stort indtryk på de unge.