Undervejs mod forsoning

The Descendants er den smerteligt sjove fortælling om Matt King (George Clooney), en ægtemand, der alt for længe har placeret sig selv på sidelinjen, når det gælder sin familie.
Da hans kone går i koma efter en tragisk sejlsportsulykke, bliver han tvunget til at revurdere sit familieliv. Fremmedgjort som han er over for sine døtre og plaget af tanken om at skulle sælge den jord, han har arvet, tager Matt på en rejse gennem Hawaii for at rette op på alt det, han ikke fik gjort.
Filmens centrale tema er de barrierer, vi sætter op mellem os og resten af verden. Mennesket Matt er en nuanceret undersøgelse af følelsesmæssig passivitet, af en følelsesmæssigt forkrøblet, ikke-kommunikerende mand, der står til at miste alt. Tvunget til at leve op til sine følelser og det ansvar, han har over for sine døtre, begynder Matt langsomt at turde se sig selv og sine fejl i øjnene og og åbne op for mennesker omkring sig, og hvad der begynder som en fortvivlende afslutning for Matt, forvandler sig til en rejse mod forsoning.
Anne-Katrine Buch

The Descendants
(DVD) 115 min.