Broder Andreas på nye veje

”Guds Smugler” virker for kirken i Mellemøsten; bogen herom er opmuntrende læsning. Broder Andreas vil nok først og fremmest være kendt for sit pioner-arbejde med at bringe bibler frem til de kristne bag Jerntæppet. Guds Smugler var det navn, han var kendt under i vide kredse – og samtidig titlen på hans berømte selvbiografi.
Det var i 1955. Broder Andreas’ arbejde i dén sammenhæng udviklede sig senere til den internationale organisation Åbne Døre, der hjælper forfulgte kristne i mange dele af verden.

Solidaritetserklæring til palæstinensiske kristne

I dag er det en ganske anderledes verden, vi lever i. Der er stadig brug for mission i østlandene, men nye nødvendigheder har også vist sig. – Tag på en førstehånds-rundtur med Broder Andreas i et område, der til stadighed dominerer overskrifterne: Mellemøsten. Her kan kristne bl.a. støde på det problem, at deres etniske afstamning kan være en snubletråd. Man kan godt se denne bog som en solidaritets- og kærlighedserklæring til de palæstinensiske kristne. Også de har lod og del i Lysets Kraft. Det gør stort indtryk, når en af dem udtrykker det således: I skal ikke ophøre at elske Israel, men I skal også elske os.
Broder Andreas er betingelsesløs i sin målsætning: ”Min mission var at styrke kirken i Mellemøsten. Kunne jeg gøre dette uden at blive fanget i krydsild mellem dybt foran-krede overbevisninger? Var det muligt for troende at hæve sig op over uenigheder og nå frem til i fællesskab at bekæmpe ondskabens mørke?” (s. 29).
Svaret er vigtigt, og svaret er ja.

Lys i mørket

Tag med ind i hjertet af den by, hvis navn er blevet en indre selvmodsigelse: Jerusalem, Fredens By. Besøg Gaza. Græd med Libanon. Læs og lær om Bibelskolen i Betlehem, om Håbets Skole i Beit Jala og om baptistkirkens arabiske præsteseminarium.
Denne bog er opmuntrende læsning. Et lys, der brænder i mørket. Et bede-emne.
Det er tredje gang, Åbne Døre indgår i udgiver-samarbejde med Lohses Forlag.
Fortjenstfuldt.

Broder Andreas og Al Janssen:
Lysets kraft
– Det eneste håb for Mellemøsten
348 sider • 250 kr.
Lohse / Åbne Døre