Helen styrer Udfordringens radio blandt de turbanklædte

For tyve år siden oprettede den schweiziske jordemoder Helen Müller en klinik i den lille by Maltam syd for Tchad-søen.

Helen Müller

Siden har hun hjulpet ved mange svære fødsler og undervist en hel generation mødre om, at de fx ikke skal give de nyfødte smør eller skære dem med barberblade i maven, når de har ondt.
Klinikken har specialiseret sig i øjen-operationer, og folk kommer rejsende hertil fra både Cameroun, Tchad, Nigeria – ja, ind i mellem endda helt fra Sudan.

Frivillig hjælper

For fire år siden hjalp Helen med at finde en omvendt muslim til Udfordringens nye radioarbejde på arabisk. Og siden har hun tilset arbejdet og udbetalt løn fra Danmark til de 2-3 ansatte, som dagligt laver oplysende og kristne udsendelser. Det er et frivilligt bijob, som Helen har påtaget sig, fordi hun ønsker, at befolkningen også skal høre det kristne budskab.
Lytterne er ofte turbanklædte muslimer, som bor i dette ørkenagtige område, hvor temperaturen ofte er over 40 grader. I skyggen, vel at mærke. Hvis der da ikke er sandstorm fra Sahara. Så er turbanen en god ide. Specielt hvis man kan beskytte øjnene med et par solbriller imod det fine sandstøv.
Uden Helens hjælp ville det være vanskeligt at sende radio til over en million muslimer. Men det kræver også udstyr, løn, samarbejde med statens radio og hjælp til mennesker, som bliver forfulgt for deres tro.

Helen Müller har brugt sit liv på at hjælpe den lokale arabisktalende befolkning i et ugæstfrit ørkenagtigt område område syd for Tchad-søen. Hun er udsendt af den schweiziske mission, som oprindeligt hed Sudanmissionen. Efter den store missionskonference i Edinburgh i Skotland i 1911 opstod der nemlig fælleskirkelige grene af Sudan United Mission i England, Tyskland, Danmark, USA, Norge og Schweiz. De arbejdede i hver sit område ud fra en fælles vision om at lægge et ”læbælte” af missionsstationer tværs over Afrika mellem Sahara og Ækvator for at bremse islams overtagelse af Afrika. Det lykkedes.

Sådan kan du hjælpe

Hvis du vil støtte radioarbejdet blandt arabisktalende muslimer, så bed jævnligt for Helen og vores medarbejdere. Send også gerne en gave via Gospel Outreach, som støtter projektet. Det er reg. nr. 9046 konto: 457-34-58449, skriv: Projekt 104 Arabisk radio.