Smuk fortolkning af julesalmer

’Sleeping At Last’ har ikke fået deres navn for ingenting. Årets julesange er en smuk fortolkning af de kendte julesalmer, og hvis jeg skulle falde i søvn til julemusik, så kunne det godt blive den her!
Det er nu ikke, fordi det er kedeligt. Ryan O’Neal, som er det eneste medlem af bandet, leverer bare musik, som virkelig fanger julens fred. Hans sårbare stemme er med til at give de kendte engelske julesalmer en ny lyd. Ikke sådan, at man tænker: ”Wow, han synger jo fantastisk!”, men mere sådan, at man – næsten uden, at man tænker over det – langsomt bliver ledt hen imod julestemningen.
Man mærker julens fred igennem de stille sange. Nogle cd’er er fantastiske, fordi de har solister med utrolige stemmer fulgt af storslået musik. Den musik er en afspejling af den himmelske storhed, som kom på jorden. Måske en afspejling af tidspunktet, hvor englene viste sig foran hyrderne. Dette album er nærmere en afspejling af freden og forundringen efter Marias fødsel: Stilheden, skønheden og eftertænksomheden.
Siden 2009 har Ryan O’Neal lavet julesange. Han kalder dem for ”mine musikalske julekort”. I år har han så samlet de bedste og lavet et album, som han giver gratis væk. Hvis du, ligesom mig, godt kan blive lidt træt af, at høre de samme sange synget af de samme mennesker år efter år, så er der her en tilføjelse til julens lyd, som kvalitetsmæssigt holder, men som er lidt anderledes end forældrenes jule-cd’er. Som sagt er det bygget på gamle julesange, men der er en lille sjov undtagelse: ’Christmas All Around You’ er faktisk sangen, som Wet Wet Wet oprindeligt lavede og kaldte ’Love Is All Around You’. En lille sjov detalje med et budskab på et rigtig fint album.
Henrik