Bedring for Sharon – efter 7 år i koma

Efter at have ligget i dyb koma i syv år, meldes der nu om en svag bedring i 84-årige Ariels Sharons tilstand. Det er hans nære ven og medarbejder, Ra’anan Gissin, der siger dette, efter at Sharon har gennemgået forskellige acanninger og andre undersøgelser på Soroka Universitets-Hospitalet i Beersheba.

– Testerne var rutine, men resultatet ikke helt sådant, siger Gissin. Der var en vis positiv antydning.

Gissin ville ikke uddybe dette nærmere.

Det var den 4. januar 2006, at Israels tidligere statsminister blev ramt af et massivt slagtilfælde med påfølgende hjerneoperationer. Til trods for de meget store udgifter ved at have Sharon tilknyttet apparater, der kan holde ham i live, har denne situation fortsat, efter insistering af hans to sønne, Omri og Gilad.

Gilad Sharon har til “New York Times” udtalt, at hans far er responsiv, og at han tager på i vægt..

– Når han er vågen, ser han på mig og bevæger fingrene, hvis jeg beder ham om dette, siger Gilad.
Jeg er sikker på, at han kan høre mig. Lægerne har opfordret os til at lade ham dø. Men det har vi afvist. Jeg drømmer om, hvad lægerne vil sige, men så ser han på os med disse grågrønne øjne, og så ved jeg, at jeg aldrig vil opgive ham. Jeg kan simpelthen ikke forlade min far.

Bulldozeren

Som manden der inspirerede militær ledelse og førte en kontroversiel politik i Israel fik Sharon tilnavnet “Bulldzeren”. Han har efterladt et stort hul i israelsk politik.


Artiklen fortsætter efter annoncen:– Lige nu ville det være godt, hvis der var en med hans anseelse til at lede os, siger Gissin.